Genç Şavak Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Beydili açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “O gece ki dış mihrakların iç mihraklarla birlikte gözlerini kan bürümüş bir şekilde çocuk, kadın, yaşlı ayırt etmeksizin namlularını doğrulturken yine çocukların, kadınların, yaşlıların fark etmeksizin bekalarına, demokrasilerine, milli birlik ve beraberliklerine sahip çıkmak için kendilerini siper ettiği bir gecedir.

O gece ki yıllarca din sömürücülüğü yapan hain FETÖ terör örgütünün dini referansını emperyalist güçlerden alarak Ülkemiz üzerinde hain planlarının olduğunun ortaya çıktığı bir gecedir.

O gece ki sabahının Milletimizin ferasetiyle bir başka aydınlığa demokrasi ve Milli Birlik ve Beraberlik aydınlığına kavuşurken Ülkemiz için Canlarını ortaya koyan Şehitlerimizin ve Gazilerimizin Zafer kazandığı bir gecedir.

Bizi o aydınlığa kavuşturarak bekamızı koruyan 15 Temmuz Şehitlerimiz'e Allah'tan Rahmet, Gazilerimiz'e acil şifalar ve yakınlarına sabır diliyoruz.

Genç Şavak Der olarak her daim ve koşulda Devletimiz'e ve Milletimiz'e kastı olan iç ve dış mihraklara karşı, FETÖ ve türevlerine karşı çocuk, kadın, yaşlı fark etmeksizin canımızla, kanımızla, kalemimizle ve tüm şuurumuzla  duracağımızı beyan ederiz.”

Editör: Doğu Gazetesi