Erzincan Üniversitesi Mavi Salon da gerçekleştirilen söyleşi programına Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ile Eğitimi fakültesi Öğretmenlik bölümü öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen söyleşide ilk olarak söz alan Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Prof. Dr. Recep Polat, il  Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokole değinerek yarının öğretmenlerine ne kazandırabilir bunun için buradayız dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Polat, burada siz öğretmen adaylarını ilgilendiren konular konuşulacak. Bu bağlamda 3 ve 4. Sınıflar olarak buradasınız. Sadece okuldaki eğitimle eğitim işi yoluna girmiyor, İl Milli Eğitim müdürlüğümüz okulların da eğitim vererek kültürünüzü alıyorsunuz. Farklı kültürleri okullarda verilen eğitimlerle daha iyi anlıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullarımız da staj dönemlerinde kendinizi daha iyi geliştirme imkânları buluyorsunuz. Ben bu projenin faydalı olduğunu düşünüyor ve il milli Eğitim Müdürümüz Aziz Gün Beye teşekkür ediyorum dedi.

Daha sonra söz alan Erzincan İl Milli Eğitim müdürü aziz Gün ise konuşmasında siz gençlerin yayında heyecanlanmamak elde değil iki yıl önce bizdeydiniz iki yıl sonra yine bizde olacaksınız sizleri dört gözle bekliyoruz diyerek başladığı konuşmasının devamın da Gün; “Yeni gelen öğretmenlerimiz bize can katıyor. Sizler daha donanımlı olarak geliyorsunuz, çok daha azimli olduklarınızı görünce gerçekten Ümit var buluyorum, sizlerin çok daha sosyal olduklarınızı görünce yarınlardan çok daha ümitli oluyorum. Sadece biraz plan ve programlarda öğrenciliğin getirmiş olduğu küçük aksaklıklar olsa da gelecek adına gerçekten umutluyum. 

Erzincan Üniversitemizin çok güzel bir sloganı var nedir, doğuda bir dünya Üniversitesi, İnsanlar hayalleri ile yaşar, bizlerde Erzincan İl Milli Eğitim müdürlüğümüzün sloganı Eğitim Şehri Erzincan dedik. Eğitim Şehri Erzincan olabilmemizin yolu buradan sizlerden geçiyor. Erzincan Üniversitesi eğitim Fakültesi ile Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından atılan imza genel bir imza fakat bizim sürekli iletişim içerisinde olduğumuz, sürekli görüştüğümüz sizlersiniz.

Yapılan protokol içerisinde Eğitim ve Öğretim ile ilgili çalışmalar var diyen İl Milli Eğitim Müdür Gün, Eğitim yönetimi ve aynı zamanda il milli Eğitim müdürlüğü olarak bizlerinde katacağı bir çok şey var diyerek, Sosyal ve kültürel etkinlikler ile ilgili olarak etkileşim ve eğitim öğretimde sanat ile yapılan sosyal içerikli hatta sportif faaliyetler de eğitim öğretimdir. Ayrıca Halk Eğitim Merkezimizin yaygın eğitim ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmalar var.

Bu konuda yapmış olduğumuz çalışmaları burada sizlere aktarmaya çalışacağız diyen il milli eğitim Müdürü Aziz Gün’ün sunumun dan sonra söyleşiye katılan Erzincan üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin meslekleri, ile ilgili olarak sorularını cevaplaması ile söyleşi programı sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi