Erzincan İMKB Nevzat Ayaz Fen Lisesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 97’nci yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü programı düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün İstiklal Marşı’nı anlayabilmek için Mehmet Akif Ersoy’un iyi bilinmesi gerektiğine değindi.

Ardından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ve Türk Dil Kurumu işbirliği ile düzenlenen “Türkiye’nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi” konulu liseler arası yarışmada şiir dalında Türkiye birincisi olan Erzincan İMKB Nevzat Ayaz Fen Lisesi öğrencisi Reyhan Can şiirini seslendirdi.

Ardından İMKB Nevzat Ayaz Fen Lisesi tarafından İstiklal Marşı’nın kıtalarını seslendiren Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş ve il protokolünün de aralarında bulunduğu sinevizyon gösterisi katılımcılara izletildi.

Mehmet Akif Ersoy’a yönelik slayt gösterisi akabinde “Son Röportaj” isimli gösteri “Korkma” isimli tiyatro sergilendi.

Erzincan Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi