Erzincan'da küçükbaş hayvan yüklü TIR'ın içerisinden 15 bin paket gümrük kaçağı sigara çıktı. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne (KOM) bağlı ekipler tarafından yapılan yol uygulamasında, içerisinde 83 küçükbaş hayvan bulunan ve İstanbul'a giden TIR'da yapılan aramada, büyük çuvallar içinde hayvanlara yem olarak hazırlanan otların arasında 15 bin paket kaçak sigara tespit edildi.

Doğubeyazıt'tan İstanbul'a giden A.M. idaresindeki 76 plakalı TIR'ı durdurdu. 83 küçükbaş hayvanın bulunduğu TIR'ın dorsesinde yapılan aramada hayvanlara yem olarak verilmek amacıyla hazırlanan içi otlarla doldurulmuş büyük çuvallar bulundu. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne (KOM) bağlı ekipler, hayvanlar için hazırlanan yem çuvallarını kontrol etti. Ekipler, kontrollerde çuvallardaki otların içine özel olarak yerleştirilmiş yaklaşık 15 bin paket kaçak sigara buldu.

İstanbul'a götürmek isteyen, 50 yaşındaki S.İ. ile çobanlık yaptığı belirtilen 22 yaşındaki M.P. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kaçak sigaralara el konuldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Editör: Doğu Gazetesi