Erzincan Sümbül Valide Sultan Kız Kur’an Kursu Yapımı devam etmekte olan Binası ve Hafızlık Eğitimi alan Kursiyerlerine maddi destek amaçlı bir kermes düzenledi.

Erzincan Müftülüğünün koordinatörlüğünde düzenlenen kermesin açılışını Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Eşi Hanımefendi Muhsine Kahraman İl müftülük görevlileri  Sümbül Valide Sultan Kız Kur’an Kursu öğrencileri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen programda Sümbül Valide Sultan Kız Kur’an Kursu’nun minik öğrencileri ezberlemiş oldukları ilahileri seslendirdiler. Vali Süleyman Kahraman programda yaptığı konuşmada düzenlenen hayır kermesinin hayırlı olmasını dileyerek, “çocuklarımızın hazırlamış oldukları gösteriden dolayı ve onları yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyorum. Bu çocuklarımız geleceğimizin aydınlık yarınlarıdır. Sadece Kur’an-ı Kerim ilimlerini değil, müsbet ilimleri de öğrenecekler. İnşallah bütün Dünya’ya bu çocuklarımız hükmedecekler. Ben öğrencilerimize hayran kaldım. Allah’ın göstermiş olduğu yolda onun rehberiyle aydınlanmak hiçbir zaman karanlık değildir. Çocuklarımız yapmış oldukları gösterilerin de belirttikleri gibi Peygamberimiz geldi. Her yer nur içinde aydınlandı. O yüzden bizler doğru bildiğimiz yolda en güzel şekilde yürümeye gayret edeceğiz.”dedi.

İhya Vakfı Erzincan temsilcisi Ahmet Polat kermes ile ilgili olarak bilgi verdi.Polat Konuşmasında; “Öncelikle Burada bizleri yalnız bırakmayan sayı Valimizi ve eşi Hanımefendiye teşekkür ederim dedi.Polat ; Sümbül Valide Sultan Kız Kur’an Kursunda 30 hafızlık eğitimi olan öğrencimiz var bu yeni bina ile inşallah 60 olacak bizlerde şimdiden hem binamızın yapımına hemde hafızlık eğitimi olan öğrencilerimize maddi destek sağlamak için kermesi düzenledik” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi