Kurtuluş coşkusu, Erzincan Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

Törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Ak Parti Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, askeri, sivil erkân ve vatandaşlar katıldı.

  Törende ilk olarak Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Garnizon Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu ve Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

  Daha sonra törende bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy; “Bugün Can Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtarılışının 98. Yıl dönümünü kutluyor olmanın engin mutluluğunu, haklı onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz Kurtuluş yıldönümünüz kutlu olsun” dedi.

 Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un konuşmasının ardından Erzincan Belediyesi önündeki törenler sona erdi.

GARNİZON ŞEHİTLİĞİN’E KARANFİL BIRAKILDI

  Erzincan Belediyesi önündeki törenler sonrası Garnizon Şehitliği ziyaret edilerek çelenk sunumu ve şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Ardından Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Garnizon Şehitliği şeref defterini imzaladı.

  Daha sonra ise  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, AK Parti Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram ve beraberindekiler şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua ettiler.

 

Editör: Doğu Gazetesi