Türkiye’nin 81 vilayetini gezerek, lösemili ve kanserli çocuklara ve ailelere hem maddi hem de manevi anlamda destek olan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (LÖSEV) Tırı 29 Ekim’de Erzincan’da olacak.
LÖSEV Tırı’nın Erzincan’a gelişi hakkında bilgiler veren LÖSEV Erzincan İl Temsilcisi Hüseyin Alan açıklamasında; “Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (LÖSEV) bir tır organizasyonu ile Türkiye’nin 81 vilayetini gezerek, bu illerde yaşayan lösemili ve kanserli çocuklarımıza ve ailelerine yardımda bulunmaktadır. 28 Ekim tarihinde Erzurum’dan çıkacak olan LÖSEV Tırı 29 Ekim tarihinde Erzincan Cumhuriyet Meydanında saat 11.00’da olacaktır. LÖSEV Tırı’nın Erzincan’a gelmesi ile birlikte Cumhuriyet Meydanında çeşitli etkinlikler ve faaliyetlerimiz olacaktır.
Etkinlikler sonrasın Erzincan’da yaşayan ve LÖSEV’e bağlı olan ve ücretsiz olarak LÖSEV’den tedavi gören aileler ziyaret edilecek ve onlara yardımda bulunulacak. Bununla beraber Ankara LÖSEV’den görevli olarak gelecek arkadaşlarımız LÖSEV’in çalışmaları hakkında bilgiler verecekler. Bu faaliyetlerimizin başında kurucu Başkanımız Dr. Üstün Ezer gelmektedir. Kendisine çok teşekkür ediyoruz her konuda bizlere yardımcı oluyor. Bunun dışında Erzincan’a gelecek olan Tır’da çeşitli el işi malzemelerinin takı, kolyeler, anahtarlıklar gibi çeşitli el ürünleri malzemelerinin satışı yapılarak, elde edilen gelir ile LÖSEV Vakfına bağışta bulunulacaktır. Biz Erzincanlı hemşerilerimizden isteğimiz yapılacak olan etkinliğimize teşrif etmeleridir. Tırı’mızda çocuklarımızı yalnız bırakmamalarını istiyoruz. “Bir Çocuğun Hayatından Daha Değerli Ne Olabilir Ki” sloganımızla tüm Erzincanlıları yapılacak etkinliğimize davet ediyorum” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi