Teröristler tarafından öldürülen Makbule Vural’ın cenazesi İliç ilçesi Yusuf Ziya Demir Camiinde kılınan öğlen namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından, ilçeye 24 kilometre uzaklıkta bulunan Küçük Armutlu köyünde toprağa verildi.
            İliç ilçesi Türk Bayrakları ile donatılırken, düzenlenen cenaze törenine Vali Süleyman Kahraman, AK Parti Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Emniyet Müdürü Doğan İnci, Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ Makbule Vural’ın eşi Hurşit Vural, çocukları ve ilçe sakinleri katıldı.
Evli, 5 çocuk annesi ve 7 torunu bulunan Makbule Vural’ın cenaze töreninde konuşan Vali Süleyman Kahraman; '27 Ağustos 2015 tarihinde saat 16:30 sıralarında Kemah Acemoğlu Köprüsü mevkiinde, Bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir araca ateş açması sonucunda şehit olan Makbule Vural’ı ebediyete uğurlamak, Terörü, karanlık elleri ve odaklarını lanetlemek üzere bir araya geldik.  Cümlelerin yetersiz kaldığı, kelimelerin boğazımıza düğümlendiği bir andayız.  Ancak kalleşçe saldırı sonucu şehit olan Makbule Vural’ı ebediyete uğurlarken birkaç cümle ile de olsa duygularımı ifade etmeyi bir borç bilirim. Sözlerimin başında, başta Makbule Vural olmak üzere terör saldırıları sonucunda şehit olan masum vatandaşlarımızı aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyorum.
Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde kimseye boyun eğmemiştir.
                Hep beraber ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız.  Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız.  Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi. 
Müftü Yardımcı Dr. Mehmet Reşat Şavlı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, Makbule Varlı’nın cenazesi Türk Bayrakları açılarak ve tekbirler getirilerek omuzlarda Kaymakamlık binasına kadar taşındı.
            Makbule Varlı’nın cenazesi daha sonra cenaze aracı ile Küçük Armutlu Köyüne götürülerek toprağa verildi.

Editör: Doğu Gazetesi