Daha sonra Erzincan Şeker Fabrikasının ziyaret edilmesinin ardından fabrika toplantı salonunda Dr. Mehmet Hasdemir, İl Müdürü Murat Şahin, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karaca, Erzincan Şeker Fabrikası Genel Müdürü Necati Karavaizoğlu, Erzincan Ziraat Odası Başkanı Tamer Geyik, Pancar Ekicileri Kooperatifini Yönetim Kurulu Başkanı Galip Doğançay ve pancar üreticileri katıldı.

Erzincan Albayrak Şeker Fabrikasının organize ettiği toplantıda, pancar üretiminin sürdürüle bilirliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. İlimizin Şeker Pancarı üretimi, üreticilerimizin yaşadıkları sorunlar ve yapılacak olan yenilikler ile demonstrasyon çalışmaları hakkında görüşme yapıldı.

Erzincan çiftçiler, NBŞ kotasının %2.5'a indirilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı ve Bakana teşekkürlerini bildirdiler. Erzincanlı üreticiler olarak şeker pancar üretiminin öneminin farkında olduklarını belirtiler.

Üreticiler sorunları ve taleplerinin dinlenerek, pancar üretiminin arttırılması hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Görüşme, üreticilerin sorularının cevaplandırılmasın ardından sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi