Erzincan da düzenlenen konferans öncesi Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar ve beraberindeki Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştüler.


Erzincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilen konferansa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Vali Yardımcısı Fatih Acar, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, okul müdürleri, öğretmenler ve çeşitli okullardan çok sayıda öğrenci katıldı.


Erzincan Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.
Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar konuşmasında, 15 Temmuz şehitleri sayesinde hayat kurduğumuzu ve o şehitler sayesinde başımız dik gezebildiğimizi belirterek, 250 şehidin yüzü suyu hürmetine Türkiye’nin, diğer ülkelerin durumuna düşmediğini kaydetti.


Konuşmasında, ölüme yürümenin kolay olmadığının altını çizen Yarar, bir tankın önünde durmanın zor bir cesaret gerektirdiğine dikkat çekti.


Mete Yarar konuşmasının devamında, Türkiye’nin, dünyanın 17’inci büyük ekonomisi olduğunu fakat satın alma ve diğer faktörler göz önünde bulundurulduğunda dünyanın 13’üncü ekonomisine sahip olunduğunu, silahlı kuvvetler olarak ise dünyanın ilk 8 ülkesi içerisinde olunduğunu, eğitim, genç nüfus ve diğer oranlara bakıldığında ise Türkiye’nin dünyanın ilk 10’unda yer alan ülke olduğunu bu sebeple potansiyel anlamında Türkiye liderliğinin buradan geldiğini belirtti.


Mete Yarar öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ileriye gidebilmesi için genç nesillerin kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerektiğini savunarak, 15 Temmuz da gösterilen mücadelenin henüz daha bitmediğini, dik durulmasını gerektiğini söyledi.


Ülkelerin artık toprak almadığını değerlendiren Mete Yarar, ülkelerin toprak alarak değil, gönül alarak büyüdüklerini kaydettiği konuşmasında; “ Ne kadar çok gönüle hitap edebilirsen, ne onların güvenini kazanabilirsen o kadar büyürsün. Asıl stratejik önem toprak parçasının büyüklüğü değil, nerde olduğu değil, sana nasıl verildiği hangi şartla verildiğidir” diye konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi