13 Eylül 2018 tarihinde Ankara Grand Rixos Otel'de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın katıldığı 20. olağan genel kurulda, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'nun (TESK) genel kurulunda  Bendevi Palandöken'in listesinden ilimizde ilk defa TESK Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Erzincan ESOB Başkanı Bedir Limon TESK yönetim kurulunda görev almış olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Erzincan’ın Ankara’da en iyi şekilde temsil edildiğini belirtti.

Başkan Limon 2018 yılı Temmuz ayında yapılan Federasyon Genel Kurullarında ve 13 Eylül 2018 tarihide yapılan TESK Olağan Genel Kurulunda Erzincan büyük bir başarıya imza attığını belirtti.

Yapılan Federasyon seçimlerinde Erzincan temsilcileri;

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliğe; Birlik Başkan Vekili ve Bakkallar Odası Başkanı Namık Polater, Türkiye Terziler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliğine; Terziler Odası Başkanı Muammer Avcı, Türkiye Lokantacılar Federasyonu Mesleki Danışmalık Birimi Üyeliğine; Birlik Yönetim Kurulu Üyesi ve Aşçı ve Lokantıcılar Başkanı Erkan Telçeken, Türkiye Kahveciler Federasyonu Mesleki Danışmalık Birimi Üyeliğine; Kahveciler Odası Başkanı Ali Babacan, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Denetim Kurulu Üyeliğine; Fırıncılar Odası eski Başkanı Cemalettin Coşkun seçildi.

 
Genel kurullara ilişkin açıklama yapan, Erzincan ESOB Başkanı Bedir Limon, TESK yönetim kurulunda  görev almış olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Daha önce yapılan federasyon genel kurullarında seçilen başkanlarımızı tebrik ediyorum. Ankara’da yapılan TESK Olağan Genel Kurulunda desteklerinden dolayı başta TBMM Başkanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Milletvekillerimize, her zaman yanımda olan Birlik Yönetim Kurulu Üyelerimize, Beni bu göreve layık gören Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’e, esnaf ve sanatkar kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Seçimin esnaf camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Daha önce olduğu gibi bundan sonra da Erzincan esnaf ve sanatkarımızı Ankara'da en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim." dedi.

Editör: Doğu Gazetesi