İstanbul ve Çanakkale gezisine 42 öğrenci ve 5 öğretmen katıldı. Gezide  sırası ile Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi, Sultan Ahmet Cami ve Meydanı, Ayasofya Müzesi, Çanakkale Gelibolu İlçesi, Panaroma 1453 Fetih Müzesi, Türk Dünyası Mahallesi, İstanbul Boğaz Turu, Miniatürk, Çamlıca Tepesi, Okçular Tekkesi, Mutlusan Elektrik A.Ş. Fabrikası, Viaport AVM gezildi.

Düzenlenen gezi ile ilgili yapılan açıklamada; “Ortaokul öğrencilerimizin İstanbul- Çanakkale Gezisi gerçekleştirildi. Geziye ortaokullarımızdan 42 öğrenci ve 5 öğretmenimiz eşlik etti. Gezimizde sırasıyla Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi, Sultan Ahmet Cami ve Meydanı, Ayasofya Müzesi, Çanakkale Gelibolu İlçesi, Panaroma 1453 Fetih Müzesi, Türk Dünyası Mahallesi, İstanbul Boğaz Turu, Miniatürk, Çamlıca Tepesi, Okçular Tekkesi, Mutlusan Elektrik A.Ş. Fabrikası, Viaport AVM gezildi. Öğrencilerimiz, dünyanın ve ülkemizin en önemli merkezlerinden İstanbul´un tarihi ve kültürel ve doğa harikası yerlerini gezerken eşsiz bir deneyim kazandılar. Çanakkale Deniz ve Kara Zaferimizin elde edildiği Gelibolu Yarımadasındaki gezi ise unutulmazdı. Bu vatan topraklarındaki Kahraman Mehmetçiğin yazdığı en büyük destanlardan biri olan Çanakkale Destanı´nın vücut bulduğu topraklardaki manevi duygular öğrencilerimiz tarafından teneffüs edildi.

Bu gezinin gerçekleşmesinde emeği olan Kemah Kaymakamı Ahmet Karaaslan´a İlçe Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan´a, İlçe Millî Eğitim Müdürü Yakup Çukadar´a, Gezinin organize edilmesini sağlayan ve büyük bir özveri ile bizleri misafir eden İstanbul Kemahlılar Dernek Başkanı Mehmet Oral´a, Kemahlılar Dernek Yönetiminin çok değerli üyelerine, gezimizde emeği olan bizlerin kahrını çeken tüm ihtiyaçlarımızı karşılayan adını sayamayacağımız kıymetli Kemahlı Hanımefendi ve Beyefendilere şükranlarımızı sunuyoruz. Teşekkürler... İyi ki varsınız” denildi.

Editör: Doğu Gazetesi