Salih Erkan İlkokulu 3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin ziyaret ettiği gezici matematik tırında öğrencilerin hem oyunlar, hem de ilginç sorularla matematiği uygulamalı olarak günlük hayata olan etkilerini gözlemlemeleri amaçlanıyor.

Matematik müzesi ziyareti hakkında bilgi veren Salih Erkan İlkokulu Müdürü Ahmet Sağsöz, müzede  yer alan modüller ve atölye çalışmalarıyla öğrencilere matematiğin sadece rakamlardan ibaret olmadığının anlatıldığını söyledi. 

Hayatın her alanında, sanatta, mimaride, doğada matematiğin önemli oranda yer aldığını ifade eden Okul Müdürü Ahmet Sağsöz sözlerine şöyle devam etti. “Çeşitli matematik modüllerinin  yer aldığı gezici müzede ,matematiği uygulamalı şekilde öğreterek öğrencilerimiz eğlenceli vakit geçirdiler.  Hem oyunlar, hem de ilginç sorularla matematiği uygulamalı olarak yeniden keşfettiler.  Atölye çalışmalarına katılarak matematiğin günlük hayatımıza olan etkilerini gözlemleme fırsatı buldular. İlimize gelerek öğrencilerimize bu imkânı tanıyan yetkililere teşekkür ediyoruz.”

Editör: Doğu Gazetesi