Gerçekleştirilen ziyaret hakkında bilgi veren Erzincan Zeki Müşir Paşa Ortaokulu müdürü Turgut Çakmak açıklamasın da; “Değerler eğitimi kapsamın da Mart ayı değerimiz olan vatan ile ilgili şehit ailelerini ve şehit aileleri derneğini ziyaret ediyoruz. Bu proje ile gayemiz bu vatanın asıl sahipleri olan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duran şehitlerimizi gazilerimizi, anne ve babalarını çocuklarımıza eğitim verdiğimiz öğrencilerimize hatırlatmak dedi.

Çakmak ; “Bizler çocuklarımıza bu bilinci verebilirsek şehitlerimizin bir nebze de olsa ruhları şad olacaktır. Bu anlamda şehit ailelerimizi dün ve bugün ziyaretler gerçekleştirdik. Şuan burada şehit aileleri derneğimizi çocuklarımız ve öğretmenlerimiz ile birlikte ziyaretimizi yapıyoruz.

Burada öğrencilerimizin hazırladığı sorular var bu soruları başkanımıza soracaklar. 3 Nisan 2018 tarihinde de akşam saatinde il Müftülük konferans salonun da yapacağımız programda o tarihe kadar gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerdeki görüntülerimizi paylaşmayı düşünüyoruz” dedi.

Erzincan Şehit Aileleri Koruma Dernek Başkanı Özak Kılıç ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek başladığı konuşmasına; “Hocalarımız öğrencilerimiz ziyarete geldiler çok memnun oldum. Ziyaretçilerimiz tüm şehit aileleri adına geliyorlar, bende tüm şehit ailelerini temsil ediyorum. Bizleri ziyaret ederek çok mutlu ettiler Allah razı olsun bizleri yalnız bırakmıyorlar dedi.

Ziyarete gelen minik öğrencilerin sorularını içtenlikle cevaplayan Şehit aileleri Koruma Dernek Başkanı Özal Kılıç soruları cevaplarken oldukça duygulandı. Minik öğrencinin Şehit hakkındaki sorusu ve ne şekilde haber aldığını haberi alınca ki durumu hakkında sorulan soruları duygulanarak anlatan başkan Kılıç, Oğlum Van Gürpınar’da operasyon da şehit oldu. Van ordu komutanın araması sonucu öğrendiğini derhal Van’a hareket ettiklerini belirten belirterek Oğlum biz gittiğimizde şehit olmamıştı hastanede idi sabah saatlerinde şehit oldu şehadete vardı dedi.

Allah kimseye evlat acısı vermesin diyen başkan Kılıç, Allah’tan geldi vatan sağ olsun şehitlik öyle herkese nasip olmaz. Allah bu mertebeye bizleri layık görmüş şükürler olsun dedi.

Hem şehit babası olarak hem de şehit aileleri koruma derneği olarak ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ederim çok mutlu oldum diyen başkan Kılıç, bir nebze de olsa bana acılarımı unutturdunuz Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Erzincan Zeki Müşir Paşa Ortaokulu Din Kültürü öğretmeni Tolga Nalban tarafından okunan Kuran Tilaveti sonrası yapılan dua ile ziyaret sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi