İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mutlu Mayda burada yaptığı açıklama da şu ifadeleri kullandı; “Muharrem ayı Peygamber efendimizin(S.A.V) buyurduğu üzere ramazan ayında tutulan farz orucundan sonra en faziletli oruçlardan biri muharrem ayında tutulan oruçlardan biridir. Peygamber Efendimiz Medine’ye hicret etmeden öncede peygamberlik gelmeden öncede Muharrem ayının dokuz ve onuncu günlerinde orucunu tutmuştur. Faziletli olan sadece onunda oruç tutmak değil çünkü sadece onunda oruç tutmak Yahudilere mahsustur. Dolayısıyla Peygamber Efendimizin Sünnetini yerine getirmek için muharrem ayında dokuz ve onuncu günlerini tutmak gerekir.

Aşure ise Türk İslam âleminde birçok bakliyatın bir araya gelmesi ile yapılan bir tatlı olarak biliniyor diyen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mayda, Muharrem ayında her matemin ve sevincinde yaşanmış olduğu aydır. Muharrem Peygamber Efendimizin torunlarının 72 kişi ile birlikte Karbela da yezit tarafından katledilmiş olması dolayısıyla elim bir olaydır. Allah Yezitlere imkân vermesin. Birlik beraberliğimizi bu ülkede yaşamış olduğumuz coğrafya da daim etsin.

Bu yıl Aşure programlarının Cumhurbaşkanlığının da seçmiş olduğu ilimiz de Valilik ve belediyemiz öncülüğünde gerçekleştirdik. Birçok okulumuz da okul öncesi, ilkokul da, temel eğitim ve liselerde bu aşure günü kutladık. Bugün aşuremizi Hürriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisemiz de yapıyoruz. Bu programa katkılarından dolayı başta okul müdürümüze ve çalışan ekibine çok İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak teşekkür ediyoruz.”

Konuşmanın ardından Hürriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından yapılan aşure programına katılan İl Milli Eğitim Müdür vekili Mutlu Mayda, Şube müdürleri, Okul idaresi, personeller, Öğrenciler, Fatih mahallesi sakinlerinin katılımı ile aşure ikramı yapıldı.

Editör: Doğu Gazetesi