Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Bağışı birimi tarafından 03-09 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Organ Bağışı haftası etkinlikleri devam ediyor.

Özellikle organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Erzincan Park AVM, Erzincan Üniversitesi ve Erzincan halkının kolay ulaşabileceği alanlarda stantlar kurularak organ bağışının önemi anlatılıyor.

Erzincan halkına kurulan stantlarda broşürlerle organ bağışı anlatılırken uzmanlar Türkiye’de ki organ bağışı ve nakli hakkında bilgiler verdiler.

Yetkililer; “Bilindiği gibi ülkemizde Organ Bağışı Organ Nakli Sayılarındaki yetersizlik, son dönem organ bekleyen hastaların hayatını kaybetmesine neden olmaktadır.

Organ bekleyen hastaların yaşam kalitesindeki sorunlar organ yetmezliği ve naklini önemli kılmaktadır, ayrıca bakanlığımızın öncelikleri arasına sokmaktadır.

Ülkemizde maalesef bakanlığımızın sistemine kayıtlı, 25 bin hasta organ beklemekte ve bu liste her yıl 6 binin üzerinde yeni hasta eklenmektedir. Bekleyen hastalarında her yıl yaklaşık bin 300’ü organ bulamadığından dolayı hayatını kaybediyor. Bu hastaların umudu organ bağışı ve nakli.

Sağlık Bakanlığınca organ bağışını artırmaya yönelik birçok çalışmalar yapılıyor. Özellikle toplumu organ bağışının önemi konusunda bilinçlendirmek için 3-9 Kasım organ bağışı haftası etkinlikleri düzenleniyor” dediler.

Editör: Doğu Gazetesi