Erzincan AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut mesajında, 16 yıldır halkın oyları ile tek başına iktidar olan AK Parti’nin birer neferleri oldukları için gurur duyduklarını ifade ederek, partisinin kuruluş yıl dönümünü kutladı. "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan partimiz Türk demokrasi tarihimizde çok önemli bir dönemin başlangıcı olmuştur’’ diyen Bulut, AK Partili olmak büyük Türkiye sevdalısı olmaktır ve bu uğurda korkusuzca, aşkla, gururla, imanla ve hiç yılmadan çalışmaktır" ifadelerini kullandı.

Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kuruluş günü yapmış olduğu konuşmada “AK Parti’nin kurulması ile birlikte Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ sözü hala kulaklarımızda yankılanırken, o söz ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan ekonomik ve fiziki değişimler çok ciddi bir biçimde belli olmuş, içerisinde PKK, DAİŞ ve FETÖ gibi birçok hain gruplarının olması rağmen, terörle mücadeleden asla ödün vermeden yoluna devam eden AK Parti hükümeti 2002 yılında bu yana girmiş olduğu tüm seçimleri açık ara birinci olarak kazanmış, Türkiye’de yaşayan her iki kişiden birinin oyunu almayı başarmıştır.

Büyük Türk Milleti’nin desteği ile kısa sürede düzlüğe çıkmış ve 2017 yıllara gelindiğinde ülkemizi dünyanın 18 büyük ekonomisine sahip ülkelerden biri haline getiren AK Parti Kadroları, Son yıllarda gerek dünya genelindeki küresel ekonomik kriz, çevremizde yaşanan savaşlara karşı AK Parti, ülke insanlarımızın ekonomik ve sosyal alanlarda da müreffeh bir hayat sürmeleri adına bir çok atılıma da imza atmayı sürdürmeye devam etmiştir. Dün olduğu gibi, bugün ve yarında Türk Milleti’nin her alanda söz sahibi olması adına gerçekleştirdiği projeleri bir büyük başarı örneği ile ortaya koyan AK Parti, 21. yüzyıla Türk insanının damgasını vuran bir anlayışın ismi haline gelmiştir.

İstanbul’un fethinden Çanakkale’ye, İstiklal Harbinden 15 Temmuz’a kadar uzanan bu şanlı tarihin neferi olmanın onurunu yaşıyoruz diyen Başkan Bulut, komşularımızın, hatta Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Kuzey Afrika’dan Güney Asya’ya kadar dünya mazlumlarının gözyaşlarını silen el olmanın onurunu; ötekileştiren, dışlanan, öz yurdunda esaret yaşayanların umudu olmanın onurunu yaşıyoruz.

Anadolu’nun bağrından çıkan ve bugün 80 milyonu kucaklayarak, kişilerin değil Türkiye’nin Partisi olabilmenin gururu ile 16 yılı geride bırakırken şunu söylemek isterim ki; Cumhuriyet’in ve demokrasinin yılmaz savunucusu ve bekçisi olmaktan; hak yolunda, haktan yana ve halk için çalışmaktan; krizler, hainler ve vesayetle mücadeleden; mazlumun gözyaşını dindirip, şehidimizin kanını yerde bırakmamak için teyakkuza geçmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Önümüzde 2018 yerel yönetim seçimleri ve 2019 Genel Seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Geçen 16 yılda olduğu üzere yine büyük bir şevk ve heyecanla ama yorulmadan bu seçimlere de hazırlanacağız. Parti teşkilatlarımızın kongrelerini yapacak yepyeni heyecanları ve enerjileri teşkilatlarımız bünyesinde bir araya getireceğiz. Bu süreçte yine geçen 16 yıllar da olduğu gibi bu ülkenin bütün şarkılarını bütün türkülerini birlikte söyleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Doğu Gazetesi