Konu ile ilgili görüştüğümüz İl Genel Meclis üyesi Recep Gündüz; Tarım ve hayvancılıkta Otlukbeli İlçesi’nin ciddi bir potansiyele sahip olduğunu bu yatırımlarla beraber, potansiyelin daha da artacağını ve ilçe ekonomisine canlılık geleceğini söyledi.
         Bugüne kadar ilçeye bu kadar büyük rakamlarla yatırım yapılmadığını belirtti.
         İlçe kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince yaklaşık bir yıldır çalışmaları devam eden “Otlukbeli Tarımsal Amaçlı Basınçlı Sulama Projesinin kabul edilmesi ilçede mutlulukla karşılanmış.
         Doğu Anadolu Projesi Bölge kalkınma İdaresi Başkanlığınca (DAP) hibe kapsamında finanse edilecek proje için toplam 2.500.000(ikimilyonbeşyüzbin)TL kaynak tahsis edilmiş.
         Proje hakkında açıklama yapan Gündüz şunları belirtti: Bu proje her şeyden önce bir girişimcilik projesidir. Cesaret gösterilerek ve risk alınarak hayata geçirilmiştir. Kaymakamlık, Valilik, il Özel İdaresi yani projenin tüm paydaşları arasında ki fikir birliği sonuca ulaşılmasını kolaylaştırmıştır. Proje Otlukbeli tarihinin en büyük yatırımıdır. Tamamen dışa kapalı ve basınca dayanıklı borulardan oluşacak sistemde kanallardan tarlaya gelinceye kadar ortaya çıkan büyük su kaybı önlenecektir. Su krizlerinin yaşandığı bu mevsimde bir damla su dahi bizim için çok önemli. Eylül 2014 ihaleye çıkacak bu tesis sayesinde hem Otlukbeli gölünden ilçe merkezine kadar olan arazide su kaynakları verimli kullanılacak hem de hayvansal üretimin temel malzemelerinden biri olan kaba yem için yonca ve slajlık mısır üretimine ağırlık verilecek. Ve 3000 dekarlık alan modern sulamaya kavuşacak dedi.
         Diğer önemli bir proje de Otlukbeli Kaymakamlığı tarafından yaptırılan “Toplulaştırılmış Çiftlik Projesi”nin (TOÇİP) hayata geçirilmesi. Gündüz, konu ile ilgili şunları belirtti; Bu projenin tamamlanmasıyla, ilçenin ana sektörü ve en önemli geçim kaynağı hayvancılık olacaktır. İlçenin maşatlık mevkiinde her biri diğerinden farklı toplam 13 çiftlik şuanda çiftçilere teslim edilmek üzere. Bu proje her şeyden önce bir dönüşüm projesidir. “Köysel dönüşüm projesi” de diyebiliriz. Bu projeler aynı zamanda işsizliğin azalmasına da katkı sağlayacaktır.       
         Birbirinden bağımsız bu çiftliklerin her birinde 120 metre büyüklüğünde idari binalar, ahırlar, gübre çukurları, slaj kuyuları, kaba yem depoları, karantina ahırları yer alıyor. İnşaat maliyetlerinin yanı sıra bazı makine ve ekipmanların da %65 i hibe olacak. Proje faydalanıcılarından bazıları da ekipman ve traktörlerini aldılar.
         İlçe içerisindeki hayvan barınaklarının ilçe dışına çıkarılmasıyla birlikte ilçe daha modern bir yapıya kavuşacağını söyleyen Gündüz; Çiftliklerin fikir önderi olan kaymakamımız Hüseyin Tekin’e, Valimiz Sayın Abdurrahman Akdemir’e, Milletvekilimiz Sabahattin Karakelle’ye, İl genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun’a ve özellikle hibe desteği konusundaki çabalarından dolayı TKDK Erzincan koordinatörü Metin Bektaş’a teşekkür ediyorum dedi.
 
         2013 2014 yılı içinde Otlukbeli’nde hayat geçirilen projeler ve maliyet bedelleri;
 
         Otlukbeli Toplulaştırılmış Çiftlik Projesi( maliyeti: 11.645.338,31)
         Otlukbeli Organik Tarım Havzası Projesi(maliyeti: 153.810.00)
         150 adet ödünç koyun projesi: ( maliyeti: 79.380.00)
         Organik Yumurta Yetiştiriciliği Projesi: (maliyeti: 35.625.00)
         Tarımsal Amaçlı Basınçlı Sulama Kanalı Projesi: (maliyeti: 2.500.000.00)
         Arıcılık Projesi: (maliyeti: 14.680.00)
         Söğütlü Köyü içme suyu isale hattı yapımı: (köydes): 60.000.00
         Umurlu, Avcı Çayırı Köyü içme Suyu ve depo yapımı( köydes): 95.000.00
         Merkez, Ağamçağam, Umurlu, Boğazlı, , K. Otlukbeli Köyleri 10 km. Arazi Sulama kanalı yapımı: ( köydes): 240.000.00
 
Editör: Doğu Gazetesi