Konu ile ilgili Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “30/07/208 Tarih ve 26952 Sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren "Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği" kapsamında PETDER Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık yağ toplama konusunda yetkilendirilmiş tek kuruluştur. İlgili Yönetmelikte atık yağ üreten tüm kurum, kuruluş ve şahıs ticarethanelerinin ürettikleri atık yağlarını PETDER'e bedelsiz olarak teslim etmek zorunluluğu vardır ibaresi yer almaktadır.

Atık yağlar yetkisiz ve lisanssız kişiler tarafından toplanarak merdiven altı tesislerde on numara yağ yapımında kullanıldığı, motorin ve fuel-oil gibi yakıtlara karıştırılarak piyasaya- sürüldüğü, bu durumun araçlarda yangına sebep olarak insan hayatını tehlikeye soktuğu, büyük çevre kirliliklerine sebep olduğu ayrıca vergi kaybına yol açarak devletimizin zarara uğratıldığı bilinmektedir. Ayrıca atık motor yağları ve yağ filtrelerinin bazı sanayi esnafı tarafından basit sobalarda yakılarak ısınma amaçlı kullanıldığı bu durumun İlimiz genelinde kış aylarında aşırı derecede hava kirliliğine sebep olduğu bilinmektedir.

Bu amaçla; İlimizde atık motor yağları ve yağ filtrelerinin yetkili kuruluşlar tarafından toplanarak bertarafının sağlanması için atık yağ toplamaya yetkili tek kuruluş olan PETDER ve İl Müdürlüğümüzce İlimiz Esnaf ve Sanatkarlar odasının ilgili meslek kuruluşlarına yönelik olarak Erzincan İl Müftülük Konferans salonunda 10 Nisan 2018 tarihinde saat:19:00' da bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Toplantıya tüm atık yağ üreten kurum, kuruluşlar ve halkımız davetlidir” denildi.

Toplantı Tarihi: 10 Nisan 2018 Saat:19:00

Toplantı Yeri  : İl Müftülüğü Konferans Salonu

Editör: Doğu Gazetesi