Yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler veren Kavakyolu Belde Belediye Başkanı Fikret Keskin, belediye olarak da gereken her şeyin yapılacağını belirterek; “Burada yapılan hizmetleri yerinde görmek için buradayız. Burası Keklik Kayası mantaşı diye söylediğimiz bir bölge. Rahmetli Yazıcıoğlu döneminde bir barınak yapılmış, Keklik kayası bize bağlandıktan sonra da burayı onardık ama tabi ki bu yetmez. Kartal bakışı ile beldemizden buraya 7 km’lik bir alan. 2 bin 200 rakımlı bir yer. Hakikaten burası keklikleri ile diğer doğa hayvanları ile şehrimiz için bulunmaz bir alan. Halkımızda cumartesi, pazar ve akşamları bu sıcak yaz aylarında buraya gelmekteler. Kışın ise yine halkımız gelmek suretiyle kar üzerinde mangal ve çeşitli etkinlikler yapmak sureti ile eğleniyorlar. Biz de onlara hizmet vermek adına Sayın Valimiz Ali Arslantaş, eski veklillerimiz Serkan Bayram, Sebahattin Karakelle ve yeni seçilen vekillimiz Burhan Çakır’ı buraya getirdik. Kendilerinin burada emekleri çok. Orman Su İşletme Bakanlığında milli parklara müracaat etmek sureti ile burada 253 hektar alanın Tabiat Parkı ilanı Veysel Eroğlu tarafından yapıldı. Kendisine de çok teşekkür ediyorum.

Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ve genel müdürlükten gelinmesi suretiyle burada peyzaj çalışmaları doğayı bozmadan yapılacak. Orman köşkleri, yürüme yolları, bisiklet yolları yapılarak Erzincan halkına nezih bir ortam sunulacak. Biz de bu konuda belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Halkımızın da duyarlı olması sureti ile yapılan hizmetleri temiz kullanacaklarını ve doğaya sahip çıkacaklarını umuyoruz.

Buraya gelirken Sayın Valimiz Ali Arslantaş’ın direktifleri ile hemen 5 km aşağıdaki bir alana 5bin400m2 alan üzerine 3 katlı Erzincan Kültür Merkezi adı altında muhteşem bir proje yapıldı. Sayın Valimizin ve yetkililerimizin bunların gerçekleştirilmesinde katkıları olacak. Helikopter pistinden tutun aydınlanması noktasında güneş enerjisine varana kadar hepsi tamamen projelendi. Ancak buranın yapılması işi kaldı.

Erzincan Kavakyolu Beldesine ait 353 kavalık bir Güneş enerjisi panelimiz yapılmıştır. Aylık 18 - 19 bin liralık bir geliri var. Kendi enerjimizi karşıladıktan sonra aylara göre 5- 6 bin liralık gibi bir kazancımız var. Bu da Erzincan halkına hayırlı olsun.

Bu bölgeyi bilmeyenleri buraya davet ediyoruz. Burayı gelsin ve görsünler. Herkesin fikrine açığız. Hanenin gözesi denilen bir su var, içmeye doyamayacağınız bir su. Bu su değerlendirilmek sureti ile akıp gidiyor, insanlara faydalı olacağı kanaatindeyim.” Dedi.

Editör: Doğu Gazetesi