Erzincan semt pazarında esnaflık yapan Kürşat Kılıç isimli vatandaş sarımsak fiyatlarının artmasında ki Kastamonu’da ekilen Çin tohumlarının büyük etkisi olduğunu ifade etti.
Esnafın açıklamasına göre önümüzde ki günlerde sarımsak fiyatlarının daha da yükselecek ve önümüzde ki yıla kadar düşüş olmayacak. Kürşat kılıç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “ geçen yıla göre bu yıl sarımsak fiyatları oldukça fazla hem vatandaş hem biz bu durumdan memnun değiliz. Vatandaş alım sıkıntısı çekiyor biz de mallarımızı satamıyoruz. Alanlar var fakat artık gram ile alıyorlar eskisi gibi kilo ile alan yok. Bu yıl Kastamonu’da ki üreticilerin Çin tohumu üretmesi ve bu tohumların aşırı yağışta hastalanmaları nedeniyle bu fiyatlar bu kadar arttı. Şu an pekiyi mal yok zaten olan da çok pahalı. şu an sarımsağın kilosunu 10 TL’ den satıyoruz. Bu yüzden hem esnaf hem de vatandaş dertli” dedi.
Daha sonra bir açıklama yapan manav esnafı Uğur Kara; “ her ay başka bir şampiyon var bu ay’ın şampiyonu da sarımsak oldu. Sarımsağın fiyatının bu kadar artması mevsimden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Havalar sıcaklıkları bu yıl çok fazla değişkenlik gösterdi ve bu yüzden fiyatların yükseldiği kanaatindeyim. Önümüzde ki günlerde yeşil soğan’ın fiyatı da artabilir şimdiden hazırlıklı olmakta fayda var” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi