Dünyanın her yerinde ihtiyaçlılara ulaştırmak üzere yardım köprüsü kuran Kimse Yok mu Derneğine yardımcı olan Somalili gençler, kent genelinde belirlenen 500 ihtiyaçlı aileye kurban eti dağıttı. İhtiyaçlıların hayır duasını alan Somalili gençler, kapı kapı gezerek hem aileler ile bayramlaştı, hem de onlara hayırseverlerin kurban etlerini dağıttı.
            Kurban Bayramında paylaşmanın en güzel örneklerinden birisi Erzincan’da yaşandı. 2 yıldır eğitimlerini Erzincan’da sürdüren 6 Somalili genç, Kurban Bayramı sebebiyle kent geleninden Kimse Yokmu Derneği tarafından sürdürülen kurban dağıtım faaliyetine katıldı. Hayırseverler tarafından bağışlanan kurban etleri 7 kilogramlık paketlere konularak, Somalili gençler tarafından araçlara yüklendi. Kent genelinde 24 mahallede tespit edilen 500 ihtiyaçlının evine giden gençler, kurban paketlerini ihtiyaçlılara ulaştırdı. İhtiyaçlı ailelerin Kurban Bayramını kutlayan Somalili gençler, böyle bir hayır çalışmasında yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
            Kendilerine kurban eti getiren Somalili gençlere teşekkür eden vatandaşlar, Kurban Bayramını kutlayarak, emeği geçenlere teşekkür ettiler.
            Yapılan yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Kimse Yokmu Derneği Erzincan Şube Temsilcisi Mehmet Özgedik, “Hayırsever halkımızın, zenginlerimizin katkılarıyla bir araya gelen kurbanlar, burada Kimse Yokmu Derniği olarak köprü vazifesini görerek, onu mağdur olan, ihtiyaçlı olan ailelere dağıtmak noktasında bu oluşumun içerisinde olmuş olduk. Çok bir şey olduğunu yaşayarak hissediyoruz. Cenabı Hak herkese böyle güzellikler yaşatsın, birlik beraberliğimizi bozmasın. Erzincan genelinde 500 ihtiyaçlı aileye 7’şer kilogramlık paketleri ulaştırıyoruz.” açıklamasında bulundu.     
Editör: Doğu Gazetesi