Törene Erzincan valisi Abdurrahman Akdemir, belediye başkanı Yüksel Çakır, vali yardımcısı Abdullah Çiftçi, vali yardımcısı Mehmet Kurt, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Emniyet müdürü Mustafa Elaman ve milli eğitim müdürü Necmi Özen katıldı. Törende bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Mustafa Elaman şunları söyledi.  Geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerimizin daha güvenli bir geleceğe, daha umutlu yarınlara erişebilmesi için gençliğin ayrı ve özel bir öneme sahip olduğunun bilincindeyiz. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de yasadışı fikir akımları ve değişik suç örgütlerinin hedef kitlesi durumunda bulunan gençlerimizi, sosyal hayatın farklılıkları ile tanıştırmak, akılcı faaliyetler içerisinde bulunmalarını sağlamak, kendilerini yasadışı faaliyetlerden korumak suretiyle, bedensel ve zihinsel aktivitelere yönelmeleri amacıyla bu turnuva düzenlenmiştir.
Bu tür sportif etkinliklerin öğrencilerimizin gençlik enerjilerinin, yasadışı suç örgütleri tarafından kendi ülkesi ve milleti aleyhine kullanılmasına fırsat vermeden, sevgi, dostluk, barış ve kardeşlik dilinin, paylaşma kültürünün geliştirilmesi adına önemli bir misyon üstlendiği kanaatindeyim dedi. Elaman, turnuvaya, 23 lisemizden yaklaşık 300 öğrencinin sporcu öğrenci olarak katılımı sağlanmıştır. Bu projemiz, sadece 300 gencimize spor yapabilme imkanı sağlamakla sınırlı kalmamış, öğrencilerimiz arasından bir kısmına Trabzon İlimizde bir süper lig müsabakasını izleyebilme, Karadeniz bölgemizin tarihi ve turistik yerlerini gezebilme imkanı da sağlamıştır.
Gençlerimize kendi gelecekleri adına toplumsal duyarlılığı yüksek, ülkesine, milletine ve ailesine karşı kendilerini sorumlu hisseden bireyler olmalarını öneriyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Daha sağlıklı ve güvenilir bir toplumun oluşturulabilmesi adına düzenlenen bu projenin amacına uygun bir şekilde yürütülebilmesi konusunda desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize, Vali Yardımcılarımıza, Belediye Başkanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüze katkılarından dolayı, sevgili öğrencilerimize de katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca, malumlarınız bugün 31 Mayıs. Her yıl Dünya Sağlık Örgütü tarafından 31 Mayıs günü "Dünya Sigarasız Günü" olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde ulusal ve uluslararası verilere göre, önemli bir halk sağlığı sorunu olarak öne çıkan, sigara kullanımının bireysel ve toplumsal zararları hakkında, gerekli bilgilendirmeleri yapmak suretiyle teşkilat mensuplarımız arasında sigaranın bırakılmasına yönelik “Sağlıklı Hayat İçin İlk Adım Projesi” uygulamaya geçirilmiştir. Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde sigara içen 270 personel arasında sigarayı bırakma iradesini gösteren 71 meslektaşımı bu anlamlı davranışlarından dolayı kutluyorum. “Alışkanlıklar başlangıçta hissedilmeyecek kadar zayıf, kazanıldıktan sonra ise kırılamayacak kadar güçlüdür” deyimiyle, gençlerimize sigara ve benzeri zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda ricada bulunuyor, hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi