Özellikle Doğu Anadolu bölgesinde kendisini yoğun bir şekilde hissettiren, soğuk havanın yer yer -20 derecelere düşmesi ile birlikte don olaylarının yaşandığını bildiren Semih Sarıtaş,  vatandaşların mağdur olmaması için mutlaka su sayaçlarının ve soğuğa maruz kalan borularının izole edilmesi gerektiğini söyledi.  
Sarıtaş, “Öncelikle açık alanlarda bulunan sayaçların kalın yün kumaş, kauçuk, sünger ya da çuval parçaları ile sıkıca sarılarak muhafaza altına alınması gerekiyor. Ayrıca, sayacın bulunduğu yerde muhafaza sandığı var ise, muhafaza sandıklarının talaş ile doldurulması, muhafaza sandığı içerisine gübre ve benzeri şeylerin konulmaması gerekiyor. Çünkü, oksit yapıcı nemli malzemeler tesisatın ömrünü kısaltır. Soğukların şiddetli olduğu zamanlarda vatandaşlarımıza musluklarını çok az bir şekilde açık bırakarak, sayaçta veya tesisatta durgun su bırakmamalarını tavsiye ediyoruz. Donan sayaca ve tesisata hiçbir şekilde ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemeli. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, vatandaşlarımızın işletmemize bilgi versin” diye konuştu.
Gerekli tedbirlerin alınmaması halinde, soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patladığını, gövdesi patlayan su sayacının tamir imkanının olmadığını, bunun da hem vatandaşlar, hem de ülke ekonomisi için ciddi maddi kayıplara sebep olduğunu kaydeden Sarıtaş, vatandaşların bu gibi durumların yaşanmaması için gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.  
Editör: Doğu Gazetesi