Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren İl Müftüsü Burhan İşliyen; "Erzincan'da görev yaptığım süre içerisinde çok güzel anılarımız oldu. Erzincan'ı ve Erzincanlıları hiçbir zaman unutmayacağım" dedi.
Vali Abdurrahman Akdemir, İl Müftülüğünü ziyaretinin ardından beraberinde İl Müftüsü Burhan İşliyen ile birlikte, geçtiğimiz mayıs ayında hizmete açılan Recep Demir Yatılı Erkek Kur’an Kursunda incelemelerde bulundu. Buradaki incelemelerde, İl Müftüsü Burhan İşliyen ve Kur'an kursu yöneticilerinden Kur'an kursu hakkında bilgiler aldı.
Vali Akdemir Kur'an kursu incelemeleri esnasında "Mutlu Çocuklar Aydınlık Yarınlar" projesi çerçevesinde çocukların devlet kurumlarını tanımaları ve bu kurumların işleyişlerini öğrenmeleri için resmi kurumları ziyaretleri kapsamında Recep Demir Yatılı Erkek Kur'an Kursunu ziyarete gelen çocuklarla sohbet ederek onların istek ve şikayetlerini dinledi. Vali Akdemir; "Biz çocuklarımızı ne kadar iyi eğitirsek, onların iyi yetişmesine ne kadar çok katkıda bulunursak, ülkemizin geleceğine o derece katkıda bulunmuş oluruz. Çünkü, çocuklarımız ülkemizin geleceğidir. Ben bu noktada bu projede emeği geçenleri kutluyorum." şeklinde konuştu.
Güvenli hayat ve güvenli gelecek için çocuk ve gençler sosyal koruma ve destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Vali Akdemir koordinasyonunda, Erzincan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman İşletme İl Müdürlüğü, Erzincan Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı paydaş ortaklığında İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Mutlu Çocuklar Aydınlık Yarınlar Projesi” ile çocuklara ve çocukların ailelerine konularında uzman kişiler tarafından; kişisel gelişim, kötü alışkanlıklardan uzak durma, aile içi iletişim ve temizlik kuralları gibi konularda seminerler verilerek çeşitli branşlarda 36 çocuğa kurs verilmiştir.
Editör: Doğu Gazetesi