Vali Makas mesajında şu görüşlere yer verdi; “Birleşmiş Milletlere üye 113 ülkenin katılımı ile 1972 yılında çevre konusunda Stockholm’de yapılan ilk uluslararası konferansın düzenlenme tarihi olan 5 Haziran, ‘Dünya Çevre Günü’ olarak ilan edilmiştir. Bu tarihten itibaren ülkemizde de çevre bilinci oluşturmak, farkındalık yaratmak için düzenli olarak etkinlikler düzenlenmektedir.

Nitelikli büyümenin, yaşanabilir bir çevreye sahip olmanın yegâne yolu doğaya, cümle mahlûkata dostça yaklaşmaktan geçer. Bir şehrin siluetini belirleyen, kimliğini, dokusunu ortaya çıkaran en önemli unsurlardan biri doğa ve tabiat ile olan ilişkisidir. Doğa güzelliklerini içinde barındıran müstesna bir şehirde yaşıyoruz. Şehrimizin doğa güzelliklerini korumak, çevre temizliğini sürdürmek için özverili bir şekilde çalışıyoruz.

Küresel ısınmanın, sanayileşmeyle birlikte ortaya çıkan hava kirliliğin etkisini şehrimizde azaltmak için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Çevremizde tüm canlılara yaşam hakkı sunduğumuzda, yeşili, ağacı koruyup çoğalttığımızda daha sağlıklı, huzurlu bir dünyada yaşayacağımızı unutmayalım.

Çocuklarımıza yaşanılabilir bir dünya, mavisiyle, yeşiliyle daha sağlıklı ve temiz bir çevre bırakmak için toplumun en küçük birimi olan aileden eğitimcilere, kamu kurumlarından özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarından yerel yöneticilere, basın organlarından tüm vatandaşlara kadar büyük görevler düşmektedir. Her insan çevreci olmak ve bu sorumluluğu taşımak zorundadır. Ne havanın, ne suyun, ne de toprağın kendi kendine kirlenmeyeceği bilinen bir gerçektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, çevre konusunda toplumsal duyarlılığın artarak devam etmesi, gelecek nesillere yaşanılabilir, sağlıklı, yeşil ve temiz bir dünya bırakılması temennisi ile Dünya Çevre Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi