İSTEĞİMİZ KARŞILIK GÖRDÜ

Kesimimizin ödenemeyen vergi ve pirim borçlarına yeniden yapılandırma isteğimizin karşılık görmesi, bizleri mutlu etmiştir diyen Erzincan ESOB Başkanı Hasan Bedir Limon, “Borçlara yeniden yapılandırma sağlayacak paket, Maliye Bakanlığı tarafından Meclis’e gönderiliyor. Paketin en kısa zamanda Meclis’ten çıkmasını bekliyoruz. Paketin çıkmasıyla esnaf ve sanatkar kesimimizin yüzü güldürecektir” şeklinde konuştu.
18 AY TAKSİT İMKANI
OHAL’in piyasaları olumsuz etkilememesi için Maliye Bakanlığı’nın şu anki vergi ve SGK prim borçlarının en uygun koşullarla ödenebilmesi için 18 aya kadar taksit imkanı getireceğini de kaydeden Başkan Limon, “Peşin ödemelerde ise yeniden yapılandırmaya gidilecek. Mali tedbir ve destekler serbest meslek erbabının daha etkin olmalarını sağlayacaktır. Bu konuda hükümetimize inancımız tamdır” dedi.
BÜYÜK TEŞVİK
Vergi yapılandırılması ile ilgili Maliye Bakanlığı’nın büyük bir teşvik sunduğunun da altını çizen Başkan Alişan, “Örneğin, 100 lira vergi borcu, 70 lira da gecikme zammı var. Bu 70 liralık faiz kısmını gecikme zammı değil de, 40 liraya düşürülecek. İhtilaflı vergi ve prim alacaklarına da yeniden yapılandırma getiriliyor. Şu anda devam eden vergi incelemelerine de yeniden yapılandırma var. Son 5 yıla ilişkin matrah artırma düzenlemesi yapılıyor” ifadelerine yer verdi. 

Editör: Doğu Gazetesi