Erzincan’ın da katılacağı bu lig öncesi takım bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yaptı. Ligin kuraları ise 30 Eylül Cumartesi günü saat 15:00’de yapılacak.

Türkiye’deki Masterler ve Veteranlar Spor Kulüplerini bir çatı altında toplayan TMVFL Federasyonu, Masterler Ligi 2017-2018 sezonu kura çekiminin heyecanını yaşıyor. TMVFL’nde 2017-2018 sezonunda 6 bölgede 60 takım, 3.000’i aşkın sporcuyla Türkiye’ye sporun centilmenliğini ve keyfini yaşatacak.
Özel bir halı sahanın toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında takım olarak neler yapılacağı konuşuldu.

Toplantıda ilk konuşan ve esti futbolcu Fatih Ciminli, böyle bir ligde bir arada olmamızın iyi olacağını belirterek; “ katılım ücretleri vardı 5 bin lira ve biz bu parayı yatırdık. Bütün evraklarımızı da federasyona göndermiş durumdayız. Fikstür çekimine Erzincan veteranlar takımı olarak katılmış durumundayız. Cumartesi günü yapılacak olan kura çekiminde de iyi bir gruba da düşeriz. Genellikle bizim grubun Karadeniz grubu olacağı söyleniyor. Burada bazı illerin veteranlar takımı ile oynayacağız” dedi.

Ardından konuşan Yılmaz Toyran, böyle bir lige katılmamızın daha da iyi olacağını belirterek ; “ uzun yıllardır mücadele veriyoruz kulüpler için ve çocuklarımız diğer illerde ki çocuklar gibi bir şeylerden geri kalmasın diye. Erzincan hiçbir oluşum içerisinde olmuyor. Üç yıldır biz veteranlar ligi yapıyoruz Antalya’da . Geçen yılda katılım gerçekleştirdik içimizde bazı futbolcularımızla. Bu yılda Fatih hocamız böyle bir lige katılalım dedi ve bizlerde beraber olalım diye yanın da olduk. İnşallah güzel bir lig geçiririz. Belirli yaş gruplarındayız ve riske almadan da bir program şeklide hazırlanacağız” diye konuştu.

Eski futbolculardan Hızlı Ahmet lakabıyla isim vermiş Ahmet Taşkıran’da konuşmasında şunlara değindi ; “ böyle bir topluluğu bir araya getirmek güzel. Bizlerde Fatih Hocamızın ilk söylediğinde olur mu diye düşündük önce ama sonrasında katılmaya karar kıldık. Bizlerde istiyoruz ki bir şeyler yapılacaksa herkesin destek olmasını istiyoruz. İş bölümlerimizi de iyi yaparsak hep birlikte güzel işler çıkaracağız “ şeklinde konuştu.

Yılmaz Kafkas da, bir ticaretçi olarak burada olmaktan ve emek vermiş insanların burada bir arada görmek gurur verici olduğunu dile getirerek konuşmasında şunları kaydetti; “ yıllardır Erzincanspor’un kaptanlığını yapmış ter dökmüş futbolcular içerisinde bizlerde bir ticaretçi olarak onlara destek olabilmek için elimizden geleni sarf ediyoruz. Olgunlar ligi gibi bir organizasyonları olmuştu biz o müsabakalardan çok keyif almıştık” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan liglerin 2 Ekim Pazartesi günü başlamasının planlandığını söylendi.

Editör: Doğu Gazetesi