Erzincan’da yamaç paraşütü ile Erzincan semalarında döner sermaye sorunu dile getirildi.

Konu ile ilgili açılamalarda bulunan Türk Sağlık-sen Erzincan Şube Başkanı M. Gökhan Şahin; “Aylardır döner sermayelerle ilgili yapmış olduğumuz eylem ve etkinlikler sonucunda maalesef Sağlık Bakanlığı çalışanların feryadından uzak,  çözüm noktasında ise hala bir adım atmamaktadır. Bundan dolayı bizde farklı bir eylem yaparak sesimizi birde böyle duyuralım dedik,  belki sayın bakanımızın dikkatini çeker ve çalışanların feryadına kulak verir diye düşündük.

Çalışanın alın teri olan ve çalışıp alamadığı Döner Sermayelerde yaşanan sıkıntıyla ilgili ilk açıklamayı 2018 Aralık ayı içerisinde Genel Merkezimiz marifeti ile tüm illerimizde kurumlarımız önünde kitlesel basın açıklamaları yaptık. Sağlık Bakanlığı 2019 ilk aylarında yeni  döner sermaye yönetmeliğini yayımlamasını bekledik, sonuç yok. Yine Erzincan Türk Sağlık-Sen Şubesi olarak ilimizde Hastanelerimizden toplamış olduğumuz Döner Sermayede adil paylaşım istiyoruz konulu dilekçelerimizi 01.03.2019 tarihinde Sağlık Bakanlığı evrak kayıta verip basın yoluyla tekrar Sayın Bakanımıza sesimizi tekrar duyurmak istedik, yönetmelik yine yayımlandı. Akabinde Türk Sağlık-Sen Genel Merkezimiz marifeti ile bu sefer tüm Türkiye’de dilekçe kampanyası başlattık ve 2019 Nisan ayının ilk haftası 100 dilekçeyi Sağlık Bakanlığı önünde yapmış olduğumuz bu eylemle dile getirip tekrar çalışanların alın teri olan döner sermayelerde yaşanan sıkıntıyı yine Sağlık Bakanımıza duyurmaya çalıştık, ama yine yeni yönetmelik yayımlanmadı.

Hal böyle olunca bizde Sayın Bakanımızın dikkatini çekmek ve Döner sermayelerde yaşanan sıkıntıyı dile getirmek için farklı bir eyleme giriştik. Şube Başkan Yardımcılarımız Orhan Meydan ve Ahmethan Gülırmak tarafından  yamaç paraşütü ile Erzincan semalarında döner sermaye sorununu birde böyle dile getirelim dedik belki dikkate alınır diye düşündük.  İnşallah Sayın Bakanımız yapmış olduğumuz bu eylemlerle 24 saat durmadan aşırı iş yükü altında gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarının feryadını duyar ve biran önce tüm çalışanları kapsayan yeni yönetmeliği hayata geçirir. Beklentimiz bu yönde olup, Döner Sermayelerde adil ve tüm çalışanları kapsayıcı yönetmelik yayımlanana kadarda bu ve benzeri etkinlik ve eylemlerimizi devam ettireceğiz” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi