ATM önünde uzun kuyruklar oluşuyor ve vatandaşlar araç trafiğinin içinden ilerlemek zorunda kalıyor ve bu da kazalara davetiye çıkarıyor.

Konu ile ilgili vatandaşlar bu durumdan oldukça şikayetçi olduklarını, belirli zamanlarda bu kaldırımların yaya trafiğine tamamen kapandığını söylediler.

Bir vatandaş açıklamasında şunlara yer verdi; “İlimizdeki yayaların en yoğun olarak geçtiği kavşaklardan biri üzerinde ve Ordu Caddesi üzerinde bulunan Erzincan Ziraat Bankası şubesinin kuzeyinden geçen yaya kaldırımları yaya trafiğine kapanıyor. Bu yaya kaldırımı ancak iki üç kişinin geçeceği şekilde dar olduğu halde bir de yanı sıra, cadde boyunca taksi durağının taksileri dizilmiş. Aynı kuzey kesimin yaya kaldırımı üzerinde  şubenin iki adet de bankamatikleri bulunuyor.

         Maaş çekme, para yatırma, öğrencilerin kredi çekme veya kayıt yaptırma vs. günlerinde öyle ki, müşteriler kaldırımlardan caddeye taşmaktadırlar. Hatta günün her saatinde de yayalar bu kaldırımda sıkıntı çekmektedir.

Dar bir kaldırım, iki adet bankamatik, taksi durağı, müşteriler ve yayalar. Çok geniş cadde ve kaldırımlara sahip olan İlimizde nedense hep bu dar alana sıkıştırılmış. Sıralanan kuyruklardan, ya yayalar müsaade isteyerek geçiyorlar ya da taksilerin berisindeki caddenin ortasından geçmek zorunda kalıyorlar.

Bir gün istenmeyen bir kaza olduğunda bunu sorumlusu kim olacaktır. Yoksa bir kaza haberi geldikten sonra mı önlem alacağız?

         Yukarıdaki fotoğraf da yayaların ve müşterilerin yaşadığı sıkıntıları belgelemektedir. Beklide gün boyunca çoğumuz birkaç kez bu kaldırımın caddesine inerek geçmişizdir. Bu durumun çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.  

Editör: Doğu Gazetesi