100.Yıl Atatürk Huzurevi ve YBRM Müdürlüğü; 85 yaşlımıza hizmet verildiğini belirten Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan; “ Huzurevi/yaşlı bakımı için yapılan müracaatlardan kurum bakımına yerleşememiş olup yerleşmek için sıra bekleyen toplam yaşlı sayımız ise 23 dedi.

2017 yılını değerlendiren Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, Huzurevi/yaşlı bakımı için son bir yılda yapılan müracaat sayısı 86 kişidir. Ayrıca kuruluşumuzun yaşlılar için çeşitli etkinlikler düzenlemişlerdir. (Hobi Bahçeleri, dokuma ve kilim atölyesi, boyama vb…) atölyeler kurularak yaşlılarımızın rehabiliteleri sağlanmaya çalışılmaktadır.

Huzurevinde yapılan sosyal kültürel ve sportif faaliyetler; Yaşlılar Haftası münasebeti ile Erzincan AVM de yaşlılarımız tarafından Meşguliyet ve Terapi Atölyesinde yapılan çalışmaların sergilendiğini belirten Doğan,  Uygulama ve terapi atölyesinde usta öğretici eşliğinde yaşlıların dokuma ve takı tasarımı yapmaları sağlanmıştır. Dini ve Resmi Bayramlarda yaşlılarımızın moral ve motivasyonlarını ileri düzeylere taşıyacak şekilde bayramlaşma, ziyaret ve gezi gibi etkinlikler düzenlenmiştir. Her Cuma müftülük tarafından görevlendirilen personelin yaşlılarımızda sohbet etmesi, dini günlerde etkinlikler düzenlenmiştir dedi.

Doğan, Ay içerisinde doğan yaşlıların doğum günü kutlamasına yönelik etkinlikler yapılmıştır. Personele ve yaşlılara yönelik eğitimler verilmiştir. Yaşlılarımız çeşitli zamanlarda Kafe, Bowling, Sinema salonları, Hamam gibi farklı ortamlara götürülerek toplumdan kopmamaları ve kaynaşmaları sağlanmıştır. Aşure gününde İl Müdürlüğümüz ve Erzincan Müftülük görevlileri ile kuruluşumuzda Aşure günü etkinlikleri düzenlenmiştir. Gençlik Merkezi Müdürlüğü ile birlikte Bocce Turnuvası düzenlenmiştir.1 Ekim dünya yaşlıları günü münasebetiyle kuruluşumuzda Basın Mensuplarının katılımı ile Çeşitli etkinlikler düzenlendi. Üniversiteler, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar ve Sivil Toplum kuruluşları tarafından kuruluşumuzda yaşlılarımızın moral ve motivasyonlarını yüksekte tutmak ve onlarla sohbet ve muhabbet ortamları oluşturulmuş ve çeşitli etkinlikler de düzenlendi.                                                                                                                                                                        

2016 tarihinde Hizmete açılan Refahiye Huzurevi 50 kapasiteli olduğunu belirten İl Müdürü Doğan, Burada huzurevimiz de  45 yaşlımız kalıyor dedi. Kuruluşumuzda yaşlılarımızın aktif yaşlanma sürelerini uzatmak adına bir dizi etkinlik, kültürel ve sportif faaliyetler yapılıyor diyen il Müdürü Doğan,  Doğum günü ve özel günlerin kutlanması, piknik, ilçe ve şehir dışı gezileri, sinema, hobi atölyeleri ve aralık ayı itibari ile bocce sahasının yapımı ile bocce spor ile de devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Editör: Doğu Gazetesi