Erzincanlı Başbakan Binali Yıldırım memleleketi Erzincan'da vatandaşlarla bir araya geldi. 16 Nisan referandumu için Erzincan'da hemşehrileriyle bir araya gelen başbakan rekor katılımlı bir miting ile vatandaşlarla bir araya geldi. Erzincan'da tarihte görülmüş en büyük kalabalıkla karşılanan Yıldırım ülke ve Erzincan gündemi ile ilgili açıklamalar yaptı. 

"ONLAR "HAYIR" DEDİ, "OLMAZ" DEDİ BİZ YAPTIK OLDU"

15 bin km bölünmüş yol yapacağız dedik. "HAYIR"  dediler. Biz de yaparız dedik ve iktidara geldik. 15 bini de yaptık 19 bin 500 km yeni bölünmüş yolu da yaptık. Paradan 6 sıfır atacağız dedik yaptık. Yapamazsınız, taksimde anırırız dediler. Biz yaptık onlar yapmadılar. Hızlı tren yolu yapacağız yapamazsınız dediler İstanbul - Ankara arasını yaptık, şimdi sırada Bursa var. Konya var. Sivas ve can Erzincan var. 500 bin konut  yapacağız dedik.  Yapamazsınız dediler. 500 bini yaptık 900 bine yaklaştık. Marmarayı yapacağız dedik ve yaptık. Bu gün 1 milyon 900 bin kişi de kullandı. Yavuz Sultan Selim köprüsünü yapacağız dedik. N eoldu biliyor musunuz. "Köprüyü yapmayın" - "HAYIR" diyenler Bu köpreden en önce geçenler oldu. 3. Hava limanını yapıyoruz. Biliyorsunuz dünyanın en büyük hava limanı. Bunu da yapıyoruz. Ve yapacağız. Onların işi "HAYIR" demek. Bizim işimiz ise yapmak, milletin hizmetine sunmak." dedi.  "16 Nisanda bu büyük eserimize yenisini eklemeye hazır mısınız" diye soran Yıldırım,  güçlü Türkiyeyi inşa etmek, kazanımlarımızı kalıcı hale getirmek, daha iyi ve fazla büyümek için, ülkenin önünün açılması için "EVET" demenin önemini dile getirdi. 


"BUNLAR HEP HAYIRCIYDI"

"14 yılda çok şey yaptık. Bir Türkiyeyi üç Türkiye yaptık. ihracaatı 5 kat artırdık. Yatırımı büyüttük. Bunları "HAYIR" diyenlere rağmen, takoz, taş koyanlara rağmen yaptık. Erzincan 16 Nisan'da bütün engelleri ortadan kaldırmaya hazır mı. Bu takozları kaldırmak, vatandaşın boynunun borcudur. 16 Nisanda büyük Türkiye'nin kapılarını siz açacaksınız. Merhum Menderesi millet seçti ve iş başına getirdi. Çok eserler kattı ülkemize. CHP o zaman da böyleydi. "HAYIR" yapamazsınız dedi. "İktidarı bizle paylaşmanız gerek" dedi. Bu millete iş üretemezsiniz dediler. Menderes boyun eğmediği için darbe yaptılar ve hayatını sona erdirdiler. Özal'da bu ülke için çok işler yaptı. 1996 yılı 28 Şubat tarihinde milletin oyuyla iş başına gelen merhum Erbakanı da çalıştırmadılar. Tanklarla balans ayarı vermeye çalıştılar. Bunlar milletin seçtiği iktidarı hiç rahat bırakmadılar. 

"DÜŞÜN MİLLETİN YAKASINDAN"

CHP diyor ki tek adam rejimi olacak. Dertleri ne Biliyor musunuz. Millet iktidar olmasın. Allah aşkına millet, iktidarını vesayet odaklarıyla paylaşmak zorunda mı. Çekilin artık, düşün milletin yakasından. Çekilin Milli iradenin önünden. 16 Nisan milli iradenin güçleneceği an, şaha kalktığı gün olacaktır. Kılıçdaroğlu diyor ki tek adam yönetecek. Sen istiyorsun diye 2 tane mi başkan, 2 tane mi muhtar seçeceğiz. Bunlar HDP ile sıkıfıkılar ya, eş başkanlığa kafayı takmışlar. Evet tek başkan olacak. Patron millet olacak millet. Millet cumhurbaşkanlarını hükümetleri denetleyip hesap soracak. Tek adam yönetiminden bahsediliyorsa CHP kendine baksın. 7 seçim kaybettiler hala Kılıçdaroğlu orada. Kendilerine baksınlar.

"SEN ÖNCE KENDİ VEKİLİNE SAHİP ÇIK"

Yeni anayasa ile 550 olan milletvekili sayısının 600'e çıkarılmış olacağını belirten Başbakan Binali Yıldırım, CHP liderinin 50 milletvekiline verilecek maaş la ilgili söylemlerini ele aldı. "600 vekile ne luzum var. Vereceğin maaş ülke bütçesine zarar verecek" diyen CHP liderine seslenen Yıldırım "sen önce 2 trilyon iletişim faturasını vatandaşına ödettiren milletvekiline sahip çık" dedi. 

"VEKİL SAYISI"

1995 yılında CHP'nin de iktidar olduğu bir dönemde anayasa teklifi sunan CHP'nin 600 milletvekili istediğini belirten Yıldırım, o yıllarda ülkenin nüfusunun 59 milyon olduğunu belirtti. Milletvekili sayısını 550'ye çıkaran CHP'nin bu gün 80 milyona yakın nüfusa sahip Türkiye'de milletvekili sayısını 600 yapmak isteyen Ak Parti hükümetini eleştirmesini anlamadığını dile getirdi. "Kılıçdaroğlu 10 şey söylüyor 9'u yalan 1'i şüpheli. Bunlar ilkesiz. Cumhuriyetin ilk yıllarında 40 bin kişiye 1 milletvekili düşerken şu an 145 bin kişiye 1 milletvekili düşüyor. Bizde 145 bin. 600 vekil sayısından niye rahatszız oluyorsun diyoruz. Güçlü hükümet dönemini başlatıyoruz. Kurulamadı diye bişe yok. 5 yıl boyunca kesintisiz hizmet. 5 yıl sonra eğer beğenirseniz bir daha seçiyorsunuz. Beğenmezseniz indiriyorsunuz. Artık diyoruz ki her seçimden güçlü iktidar, istikrar çıksın. millet karar versin. ülkeyi kim yönetecekse görevi alsın, sonraki seçime kadar o görevi sürdürsün. Büyük projeler gecikmesin, milletin hayali gerçek olsun, sorunlar torunlara kalmasın. Güç sizde, mühür sizde. darbelere artık geçit yok, tuzaklara gecit yok. Bu sistem ekonomiyi büyütecek, yatırımlar ve üretim artacak. Bu sistem elimizi güçlendirecek. Gücümüze güç katacak. Sizler bizi de onları da biliyorsunuz. Malumunuz onlar hep konuşur Ak parti yapar. Onlar yalan üretir, biz hizmet. Onlar laf üretir bir hizmet, gece gündüz güçlü Türkiye'yi inşa için çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam ediyoruz. Erzincan bizim canımız, göz bebeğimiz. 

"MERKEZ DEVLET HASTANESİ BÜYÜYECEK"

EVET yurt gezileri kapsamında memleketi Erzincan'da hemşehrileri ile buluşan Başbakan Binali Yıldırım son dönemlerde Erzincan günedemini işgal eden Devlet Hastanesinin yıkılması olmayına da el attı. Yıldırım Erzincan'a yapılan yatırım tutarları ile ilgili olarak yaptığı konuşmasının satır arasında Merkezde bulunan Devlet hastanesinin dahada büyütüleceğini, daha modern bir hale getirileceği müjdesini verdi. "Ak Parti iktidarı süresi boyunca 8.5 milyar Erzincan'a yapıtırım yapıldı. İhracaatı olmayan Erzincan bu gün 10 milyon lira ihracaat yapıyor. Erzincan'a üniversite kurduk. Gençlerimizi ev konforunda yurtlarla buluşturduk. Ergan dağı doğa turizmi merkezini açtık. Tarım kesimine çiftçilere hayvancılıkla uğraşan hemşehrilemirize 450 milyon destek sağladık. 4323 km bölünmüş yol yaptık. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Hava yolunu halkın yolu yaptık. Fırata gem vurduk. 13 köprü ile Fıratı geçtik ve Erzurumla Erzincanı komşu yaptık. Erzincan - Bingöl yolunu da önümüzdeki sene yapacağız. Kemaliye Dutluca yoluna da bu sene başlayacağız. Konutlar yaptık. 1500 konut daha yapacağız. Kesimhane organize bölgesi kuruyoruz önümüzdeki sene inşallah. Merkez Devlet Hastanesini büyütüyoruz. Daha büyük bir hastane yapacağız inşallah. Turnaçayırı barajı inşaatı devam ediyor. Bu baraj hem Tercan ovasını sulayacak hem de Erzincan'ın su ihtiyacını karşılayacak. Hızlı tren projesinde Erzincan bir durak olacak. Trabzonu da bu yola katacağız. Doğu ve güney doğuda ve 23 ilimizde cazibe programları başlattık. 10 yıl içerisinde 100 milyar lirahık yatırım yapacağız. bölgede 400 bin vatandaşımıza iş - aş tesisi kurulacak." dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi