Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen, farklı fakültelerde okuyan ve gelecekte öğretmen olmak isteyen öğrencilere yönelik "Öğretmenlik Vizyon Programı” Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapıldı.

Düzenlenen programda geleceğin öğretmen adaylarına ilk bilgileri Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Otrar verdi. Üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Otrar, “Eğitimde Etkili İletişim Yolları” isimli semineriyle öğretmen adaylarını bilgilendirdi. Öğrencilerle sağlıklı iletişimin nasıl kurulması gerektiğini anlatan Otrar, sohbet şeklinde geçen programda kendi öğrencilik hayatından da örnekler verdi.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytaç Açıkalın ise; “Öğretmenin İnsan ve Eğitim Felsefesi" konulu bir slayt sundu. Daha sonra öğrencilerle bire bir sohbet eden Açıkalın, bazı öğretmen adaylarına şiirler okutarak günlük yaşamdan sorular sordu ve öğretmenlik yaptığı yıllardan hatıralarını anlattı.

Öğretmenlik Vizyon Programı’nın son konuşmacısı Usta öğretmen Muhammet Yılmaz ise, “Etkili Öğretmenlik Tecrübeleri” sunumunu gerçekleştirdi.

Program sonunda öğrenci ve öğretmenlere kitap, eğitim ve psikoloji dokümanları içeren CD hediye edildi ve katılım belgesi verildi.

Kaynak: iha