Havaların ısınmasıyla birlikte yaz aylarına ışıl ışıl saçlarla girmek isteyenler hazırlıklara başladı.

Güneş ışığıyla birlikte parlayan doğal saçların ön plana çıktığı bu mevsimde evde yapılabilecek bir kaç basit yöntemle boya ve kimyasal kullanmadan saç rengi açılabilir vemükemmel bir ton elde edilebilir. İşte evde saç açma yöntemleri...

Papatya Suyu

Bir avuç kurutulmuş papatyayı, 2 su bardağı suyun içerisine ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve 15 dakika demlenmesi için bekleyin. Demleme işleminden sonra papatyaları süzün ve suyunu sprey şişesine boşaltın. Karışım soğuduktan sonra saçlarınıza sıkın ve 20 dakika güneş ışığında bekleyerek kurutun. Bu işlemi tekrarlayarak istediğiniz tonu yakalayailirsiniz.

Elma Sirkesi

 6 çay bardağı suyu, 1 çay bardağı elma sirkesi ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı saçlarınıza uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Ardından saçlarınızı ılık suyla durulayın. 

Tarçın

 3 yemek kaşığı toz tarçını, yarım fincan saç kremine ekleyerek karıştırın. Yoğun bir karışım elde edince saçınıza uygulayın. 2-3 saat beklettikten sonra bol suyla durulayın.

Belçika Ukrayna'ya F-16 Savaş Uçakları Gönderiyor Belçika Ukrayna'ya F-16 Savaş Uçakları Gönderiyor

Bal ve Sirke

Suyu ocakta ısıtın ve içerisine 2 yemek kaşığı bal ekleyin. Karışım kaynamaya başladığında yarım limon suyu ve 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra buzdolabına koyun ve 2-3 dakika bekletin. Karışım soğuduğunda ıslak saçınıza uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra güzelce durulayın.

Bal, Zeytinyağı ve Tarçın

Turuncu veya karamel tonlarında bir saç elde etmek istilyorsanız bir yemek kaşığı toz tarçını, bir yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Karışımı tüm saça uyguladıktan sonra kafanızı poşetle sarın veya bone takın. Ertesi gün saçınızı bol suyla durulayın.

Editör: Sena ERDOĞAN