Asuman Mustafa Karakoyunlu Anaokulu öğrencileri ‘Değerler Eğitimi’ projesi kapsamında öğretmenleriyle birlikte Şehitkamil Belediyesi’nin Katı Atık ve Ayrıştırma Tesisi’ni (MÖP) gezdi.

Asuman Mustafa Karakoyunlu Anaokulu öğrencileri ‘Değerler Eğitimi’ projesi kapsamında öğretmenleri ve okul idarecileriyle birlikte MÖP tesisini gezdi. Burada tesis yöneticileri nezaretinde tesisi gezen minik öğrenciler, yetkililerden bilgi aldı. Möpçatan ile tanışma fırsatı da bulan öğrenciler, Möpçatan ile birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Möpçatan, öğrencilere MÖP ile ilgili bilgiler verdi.

ÖĞRENCİLERİMİZ MÖPÇATAN SAYESİNDE ÇÖPLERİ ÇÖP KUTUSUNA, MÖPLERİ MÖP KUTUSUNA ATARAK, BİLGİ SAHİBİ OLDU

Asuman Mustafa Karakoyunlu Anaokulu Öğretmeni Emine Ertürk, “Değerler Eğitimi projesi kapsamında çevreye daha duyarlı çocuklar yetiştirmek adına çocuklarımızı Şehitkamil Belediyemizin MÖP tesisine getirerek bilgilendirmek istedik. Bu hafta temizlik ünitesini ele aldığımız için MÖP tesisine geldik. Buradaki yetkililerimiz çocuklarımıza çevre kirliliğini önlemek adına gerekli bilgiler sundular. Çocuklarımız burada möpün ne demek olduğunu öğrendiler. Möplerin buraya geldiğini, burada tekrar geri dönüşüme kazandırıldığını gördüler. Öğrencilerimiz Möpçatan sayesinde çöpleri çöp kutusuna, möpleri möp kutusuna atarak, bilgi sahibi oldular. Ülke olarak bu anlamda gerçekten çocuklarımızı bilinçlendirip, geri dönüşüme yöneltmek gerekiyor. Bu gezinin çocuklarımız açısından çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Möpçatan karakteri sayesinde bunun sevimli hale getirilip, çocuklarımız üzerinde daha kalıcı bir etki oluşturduğunu da düşünüyorum” dedi.

Kaynak: iha