Meydana geldiği andan itibaren sırrı çözülemeyen, neden ve nasıl gerçekleştiği saptanamayan bir takım tüyler ürperten olaylar dilden dile aktarılıyor. İşte günümüze kadar gizei hala çözülememiş dolaylar silsilesi...

OLAY 1:

 Circleville, Ohio'daki küçük bir kasabada bir kadın tuhaf, kabaca karalanmış bir el yazısıyla yazılmış bir mektup aldı. Mektupta, adı belirtilmeyen bir kişinin evini gözlemlediği ve çocuklarının olduğunu bildiği yazıyordu. Mektubu yazan kişi, kadın hakkında hiç kimsenin bilmediği şeyleri de biliyordu. Durumu öğrenen kadının kocası, bir silah kapıp arabasına atladı ve mektup yazarını bildiğini, onu öldüreceğini söyleyerek yola çıktı. Ancak adam bir kaza sonucu öldü. Yıllar sonra bile mektuplar gelmeye devam etti. Yalnızca o kadına değil, Circleville'deki onlarca kişi neredeyse 20 yıl boyunca mektuplar aldı. Mektuplar kişilerin kendileri hakkında kişisel bilgiler içeriyordu. Bu mektupların gizemi asla çözülemedi.

OLAY 2:

Yalancı Güneş: Yalancı Güneş Nedir, Nasıl Oluşur? Yalancı Güneş: Yalancı Güneş Nedir, Nasıl Oluşur?

20 Ağustos 1966'da, Brezilya'nın dışındaki ulaşılması zor bir tepede genç bir çocuk, iki erkeğin cesedini buldu ve polise bildirdi. Zorlu arazi nedeniyle olay yerine ertesi gün ulaşan ekipler, iki adamı birbirinin yanında yatıyorken ve kısmen çimlerle kaplı şekilde buldu. Her iki ölü adam da takım elbise, su geçirmez bir ceket ve kurşun bir göz maskesi giymişti. Cesetlerin yanında Portekizce talimatların yazılı olduğu küçük bir not defteri bulundu. Notta “16:30'da belirtilen yerde olun. 18:30'da kapsülleri yutun, etkisinden sonra metalleri koruyun, maske sinyalini bekleyin.” yazıyordu.

OLAY 3:

4 Aralık 1872'de, Atlantik Okyanusu'ndar Mary Celeste gemisi ile karşılaşıldı. Bir ay önce, İtalya'ya gitmek üzere New York City'den ayrıldığı öğrenilen gemi, değerli yüklerle doldurulmuştu. Gemi denize hala elverişliydi ve hala güzelce yüüyordu. Ancak  geminin içinde hiçbir insan yoktu. Geminin içinde ki alkol stokları, mürettebat malzemeleri doluydu. Dolayısıyla hiç kimsenin açlıktan ölmediği belliydi. Tüm mürettebatın kişisel eşyaları da yerli yerindeydi. Geket gemide çalışan mürettebat arkasında iz bırakmadan kaybolmuştu. Gemi mürettebatına hiçbir zaman ulaşılamadı.

Editör: Sena ERDOĞAN