Manikür yaparken daha bakımlı ve mükemmel görünen tırnaklar elde etmek istiyorsanız maskarayı kullanırken bazı ipuçlarını bilmeniz gerek.

1-Tırnaklarının gerisindeki etleri yani kütikülleri itmek için mutlaka ıslatıp, yumuşatmanız gerekir. Bu işlemi yaparken, metal törpü veya cımbız yerine ahşap manikür çubukları kullanmalısınız.

2- Ellerini yumuşatmak için mutlaka nemlendirmelisiniz.  Özellikle soğuk havalarda çabuk kuruyan elleri düzenli olarak nemlendirmek elleri maniküre hazır hale getirir.

3-Daha canlı bir görüntü için tırnakları sünger veya köpük şeklindeki törpü ile törpüledikten sonra tırnak parlatıcı ürün kullanmalısınız.

4- Tırnağının sararmasını ve kırılmasını önlemek için  renkli oje uygulamadan önce, oje bazı kullanmalısınız. Bu sayede renkli ojenin kabarması ve pürüzlü görünmesi engellenmiş olur.

5-Canlı bir renk için renkli ojeyi iki kat sürmelisiniz.

6-Oje taşırmalarında, oje düzeltici, manikür kalemlerinden yardım almalısınız. Eğer oje düzeltici evde yoksa,  kulak temizleme çubuğuna ya da kürdana hafifçe aseton dökerek taşan yerleri temizleyebilirsiniz.

BİM'e Aile Tipi/Verandalı/Çift Katmanlı Çadır, Kamp Sandalyesi Çeşitleri, Kamp Yemek Seti, Hamak geliyor! BİM'e Aile Tipi/Verandalı/Çift Katmanlı Çadır, Kamp Sandalyesi Çeşitleri, Kamp Yemek Seti, Hamak geliyor!

7- Ojenin daha uzun süre tırnağınızda kalması için son aşamada, oje sürme işlemi bittikten sonra kuruması için ortalama 10 dakika bekleyin. Ardından ojenin altına ve üstüne sürülen koruyucu cilayı yani  top coatı tırnaklarınıza uygulayın.
 

Editör: Sena ERDOĞAN