1-7 Ekim 2012 tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Erzincan’da düzenlenen çeşitli etkinlikler ile başladı. Ekşisu mesire alanında düzenlenen programa Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Müftü Vekili Harun Özkan, Belediye Meclis üyeleri ve din görevlileri katıldı. Nedim Muradoğlu Camisinde düzenlenen Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, din görevlileri için yemek verildi.
            Camiler ve Din Görevlileri Haftası hakkında bilgi veren Müftü Vekili Harun Özkan, “Bu hafta kapsamında unutula gelen ihmal edilen konularımızı tekrar gözden geçirilme imkanı buluyoruz. Camilerde eksiği olan tadilat, temizliği konularında kardeşlerimizi ikaz ediyoruz ve hatırlatıyoruz. Camiler haftası sebebiyle Camilerimize yeni bir düzen ve desen veriyorlar. Din görevlilerimizi ödüllendirme yoluna gidiyoruz. Camilerimizin manevi hayatımız konusunda ki etkinliğini, değerini çeşitli başlıklar altında işlemeye çalışıyoruz. Din görevlilerini tarihte toplumun şekillenmesinde meydana getirmiş oyduğu etkinlikleri anlatmaya çalışıyoruz.” dedi.
                  Programda konuşan belediye başkanı yüksel çakır, “Din görevlisi ve imam arkadaşlarımızın bireyden aileye, aileden topluma, toplumdan evrensel anlamda dünyaya verebilecekleri, kazandırabilecekleri bütün alanlarla ilgili bilgi deneyim ve tecrübeye, kaynaklara bağlı olarak kazandıracak birçok şey olacağını biliyoruz. Bu haftada tabiî ki teşkilatınızın yeni hedeflerini belirlemek sizlerle cemaatleri düzenli olarak buluşturan ve bizim için dinimiz için çok önemli olan mabetlerimizin ihtiyaçlarını ve eksiklerini tespit etmek çok önemli. Tespit ve saptama yapmak gerekiyor. İmam arkadaşlarımızın beraberinde cami derneklerinin nelerle karşılaştığını kendileri için değil o mabetlerin ihtiyaçları için bazı konuları gündeme getirirken sıkıntı çektiklerini bizler canlı şahitleri olabiliyoruz. Bunun daha düzenli ve sistemli olarak bir merkezden yönetilmesi için gereken adımların atılması gerekiyor. Okullarda artık Kur’an-ı Kerim seçmeli ders olmuştur. Kur’an-ı Kerim sadece İmam Hatiplerde, imam yetiştirmek için kurulduğu söylenilen ama mühendis, doktor, astronot yetiştiren okullarda değil her okulda öğretilecektir.” açıklamasında bulundu.      
Editör: Doğu Gazetesi