Belediye görevlileri her gün 600 ailede toplam 2500 kişinin, akşam saatlerinde evlerin kapılarını çalarak iftar yemeği ikram ediyor. Bu uygulamayı gelenek haline getiren Erzincan Belediyesi hayırsever vatandaşların da desteğini bekliyor.
 10 ekiple kent genelinde 600 haneye gidildiğini ve yaklaşık 2500 ihtiyaçlı kişiye iftar yemeği dağıtıldığını belirten Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, birçok konuda olduğu gibi, iftar yemeklerinde de geçtiğimiz yıllarda bir ilke imza attıklarını ve bunu geleneksel hale getirdiklerini vurguladı. İhtiyaçlı vatandaşların ayaklarına kadar böyle bir hizmeti götürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: Biz her işte olduğu gibi bu hususta da insan odaklı düşünmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Hizmet, insan için yapılıyor ise insana en yüksek faydayı temin etmenin yolunu bulmalıyız. Evlere kadar götürdüğümüz iftar yemekleri ile ihtiyaçlı hemşerilerimiz rencide olmadan, sıra beklemeden yemek yeme imkânı buluyor. Başkan  Çakır yemeklerin hazırlanması konusunda da bilgi vererek şunları söyledi:

Erzincan Belediyesi yemek hanesinde uzmanlar tarafından denetimi yapılarak pişirilen yemekler tamamen hijyenik ortamda hazırlanmaktadır. Bu hizmetimizin belediyemize günlük maliyeti 6 bin TL. Bu çalışmamızda bize destek olmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız bizimle irtibata geçe bilirler. Öte yandan ülkelerindeki iç savaş nedeniyle vatanlarını terk etmek zorunda kalan ve Erzincan’ımızda misafir olan 250 Afganlı vatandaşımıza da yemek hizmeti veriyoruz. Biz, her ihtiyaçlının yanındayız.

Editör: Doğu Gazetesi