Erzincan genelinde tarım sektöründe yaşanan gelişmeleri camiaya aktarmak, çiftçi eğitim ve yayım çalışmalarını genişletmek ve etkinleştirmek, Erzincan’daki tarım potansiyelini ve Erzincan’ın tarımsal ürünlerini ülke genelinde tanıtmak ve pazarlama çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla yayın hayatına başlayan Erzincan’da Tarım gazetesi ilk sayısında gerek ülke genelinde gerekse Erzincan genelinde büyük beğeni topladı.
         Yayınlanan ilk sayısında başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker açıklamalarıyla, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım köşe yazısıyla, Erzincan Valisi Selman Yenigün ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın üst düzey bürokratlarından büyük destek toplayan Erzincan’da Tarım Gazetesi, sadece Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde yaşanan gelişmeleri değil, Erzincan’da faaliyet gösteren tarımsal kuruluşlar, birlikler, kooperatifler ve firmaların da sesi olmayı amaçlıyor.
         2 ayda bir okurlarıyla buluşacak olan Erzincan’da Tarım gazetesine ilişkin açıklamalarda bulunan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Erzincan gibi ekonomisi tarıma dayalı bir şehirde böyle bir gazeteye ihtiyaç bulunduğunu düşündükleri için gazeteyi yayınlamaya başladıklarını söyledi. Gazetenin ülkenin dört bir tarafına ulaştığını vurgulayan Karadağ, çok olumlu tepkiler aldıklarını daha da motive olduklarını söyledi. Gazetenin tamamen tarım sektörüyle ilgili gelişmeleri işleyeceğinin vurgulayan İl Müdürü Karadağ, sektör adına yaşanan tüm gelişmelerin gazete aracılığıyla kamuoyuna aktarılacağını vurguladı. 
Editör: Doğu Gazetesi