Projenin ilerleyişi ve yapılan faaliyetleri hakkında bilgi veren Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, Erzincan’da 20 Kasım 2013 tarihinde Vali Abdurrahman Akdemir’in eşi Sema Akdemir’in himayesinde projenin ilk tanıtımının yapıldığını ve ilerleyen süre içerisinde de Erzincan’da tüm ilçelerde ve beldelerde bulunan muhtarlara Gönül Elçileri” projesinin tanıtımını yapılacağını belirtti.
Doğan açıklamasında:  “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından;  toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığının geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri projesi tanıtım toplantısı 19/12/2012 Tarihinde Ankara ‘da yapılmıştı. Yapılan toplantıya İlimiz adına o günkü Sayın Valimizin eşi katılmıştır. Gönül Elçileri ve koruyucu aile toplantılarında ilki 26/12/2012 Çarşamba günü saat 14.30 da Aile Ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirmiştir. Yapılan istişare ve yol haritası belirleme görüşmelerine start verilerek ilimiz protokol eşleri ve gönüllü hanımların katılımları sağlanmıştır.  Toplantıda alınan karalar gereği İlimizin tüm ilçelerinde Gönül elçileri, koruyucu aile ve Evlilik öncesi aile eğitimlerinin geniş katılımlarla yapılması hedefleri doğrultusunda İlimizin tüm ilçelerinde anılan program geniş katılımla uygulanmıştır.
Bundan sonraki hedeflerimiz ise benim ve İlçelerde kaymakam eşlerinin başkanlığında İl genelinde geniş katılımlı bir organizasyonla Gönül elçileri ve Koruyucu aile hizmetimizi kaldığı yerden daha ileri seviyelere götürmek ve projenin ikinci aşaması olan kadın istihdamına yönelik çalışmaları bir ekip ruhu içerisinde Türkiye genelinde örnek olabilecek projelerle taçlandırmak olacaktır.
Bu gün itibari ile ilimizin Gönül Elçisi sayımız 643 kişi olup Türkiye genelin de 56. sırada yer almaktayız. Buna bağlı olarak koruyucu aile sayımız 5, Aile yanında kalan çocuk sayımız 6 çocuk olup çalışması ve incelemesi devam eden aile sayısı ise 14 dür. Koruyucu aile, Çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir. Biliyoruz ki; sağlıklı bir toplum ve mutlu yarınlar için sahip olduğumuz en değerli varlıklarımız çocuklarımızdır...
 NEDEN KORUYUCU AİLE?
 Çünkü çocukların size ihtiyacı var!
Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi ihtiyaçlarını karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, ihtiyaçlarının düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildikleri bilimsel olarak ispatlanmıştır. Kuşkusuz anne-babalar da çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak hayat her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin şartları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bu nedenle, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır.
 Tüm Dünyada büyük bir rekabet var ve bu rekabet içinde kadınların duygusal zekâsını, disiplinini, öngörüsünü, işbirliği becerisini hesaba katmazsak hiçbir hedefe ulaşamayız. Burada eğitim karşımıza önemli bir problem olarak çıkmaktadır. Bizlerde bu problemin üstesinden gelmek için elimizden gelenin fazlasını yapmak gibi bir vicdani sorumluluğumuz olduğunu unutmayalım” dedi.  
Editör: Doğu Gazetesi