İl Özel İdaresi toplantı salonunda Vali Yenigün başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları, ilçe kaymakamları İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Kış mevsiminin getirmiş olduğu olumsuzlukları en aza indirmek adına İçişleri Bakanlığının 14.10.2011 tarih ve 2011/60 sayılı genelgesi uyarınca kış mevsiminde alınacak tedbirlerin ele alındığı “Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri” konulu toplantıda bir konuşma yapan Vali Yenigün,"Kış mevsimi itibari ile karayollarında alacağımız tertip ve tedbirleri bir arada görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Özellikle ülkemizde hepimizin bildiği gibi kara yollarımızda vuku bulan kazalarda çok sayıda insanımızı kaybediyoruz. Bir yandan can kaybı biryandan da mal kaybına sebebiyet veren hasarlı trafik kazaları sonucu binlerce insanımızı kaybediyoruz. Bu anlamda her yıl değişik zamanlarda bu tedbirleri gözden geçirirken kış mevsiminin girdiği dönemde de trafik yönünden hassasiyetin artması doğal olarak kış koşullarının meydana getirdiği bir takım güçlüklerinde eseriyle trafik seyir ve seferinin daha zorlaştığını hepimiz kabul ediyoruz ve biliyoruz. Bu noktada 365 gün devam etmesi gereken bu tedbirler tabi ki kış aylarında daha da önem arz etmekte. Kar yağışı, yağmur yağışı bu gibi doğa olaylarından dolayı trafik tedbirlerin daha yoğun şekilde alınması gerekmektedir. Bu konuda sadece trafik ekiplerinin yanı sıra belediyelerimizin, özel idaremizin, karayolları ekiplerimizin ve kurumlarımız almış oldukları tedbirler vardır. Bu toplantı can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından çok önemlidir." Şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından toplantı, zorunlu kış lastiği kullanımı, il genelinde alınacak kış tedbirlerinin değerlendirilmesi ve katılımcıların görüşlerinin alınmasının ardından sona erdi. 
Editör: Doğu Gazetesi