Modern meyveciliğin gelişmesi için yatırım üstüne yatırım yapan Tunay Gıda Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde 8.750 adet meyve fidanını toprakla buluşturdu.
Türkiye’nin sayılı meyve konsantre tesislerinden birini Erzincan’a kazandıran Tunay Gıda, Akyazı Beldesine bağlı Başpınar köyünde 125 dekar alanı kaplayan modern bir bahçe tesis etti. Bölge insanına istihdam sağlayacak olan meyve bahçesinde 8.750 adet yarı bodur armut ve elma fidanı toprakla buluşturuldu. Bahçenin tesis edilmesi için Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri de teknik destek sağlarken, tesis edilen bahçenin sanayi meyveciliğinin gelişmesi noktasında Erzincan’a katkı sağlayacağı bildirildi.
Erzincan’da meyvecilik sektörüne yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Tunay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Kırtıloğlu, Erzincan’ın iklim ve toprak yapısı itibarıyla meyvecilik sektörü için son derece uygun bir bölge olduğuna dikkat çekti. Birkaç yıl sonra yaptıkları yatırımların meyvelerini alacaklarını kaydeden Kırtıloğlu, dünyaca ünlü firmalara meyve konsantresi sattıklarını, amaçlarının hammaddeyi tamamen Erzincan’dan sağlamak olduğunu söyledi. Yaptıkları yatırımlarla Erzincan’da istihdama da katkı sağlayan Tunay Gıda, önümüzdeki dönemlerde yine büyük alanlara meyve bahçesi tesis edeceklerini bildirdi. Tunay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Kırtıloğlu, kendilerine teknik destek sağlayan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerine de teşekkür etti.
Editör: Doğu Gazetesi