Polis Meslek Yüksekokulunda düzenlenen yeni eğitim öğretim yılı açılış törenine Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, 3. Ordu Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Habip Yılmaz, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra polis okulu öğrencileri katıldı.
            Törenin açılış konuşmasını yapan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Habip Yılmaz, “Toplumların gelişmişlik düzeyleri iyi bir eğitim sistemine sahip olmalarıyla doğru orantılıdır. Eğitim ülkelerin ve toplumların kalkınmasında ve gelişmesinde çok önem arz ettiğinden hareketle devletimiz her alanda olduğu gibi halkımızın  can ve mal  emniyetini koruma, asayişini temin ile kamu düzenin sağlanması gibi hayati görevleri bulunan polisimizin eğitilmesine de çok büyük önem vermektedir.
2001 yılından sonra polislerimizin eğitim süresinin 2 yıla çıkarılması, polis eğitimine verilen önemi gösteren adımlardan sadece birisidir. Ayrıca okulumuzda öğrenim görecek 302 öğrencimizi 2 yıl boyunca her yönden daha iyi bir eğitim görmeleri için bir taraftardan öğretim görevlisi sayımızı artırırken, diğer taraftan modern bir polis eğitim kampüsünün yapımını da devam etmesi devletimizin polis eğitimine verdiği önemi göstermektedir” diye konuştu. 
Ardından konuşan Vali Abdurrahman Akdemir ise son on yılda polisin ciddi bir zihniyet değişikliği geçirdiğinin altını çizerek ; “Güvenlik kavramı insanlık tarihi kadar eski bir kavramdır, İnsanlığın da en temel ihtiyacıdır. Aynı sağlık gibi bir ihtiyaç, yokluğunda hissedilen bir ihtiyaçtır. Varlığında hiç kimse güvenliğin önemini fark etmiyor, İnşallah ta fark etmeyiz yani güvenlik derdimiz olmaz. Fakat insanlık var olduğundan bugüne kadar bu ihtiyacını karşılayabilmek için çeşitli tedbirler almış. Geldiğimiz bu yüzyıla kadar güvenlik ihtiyacını, devletin güvenliği ile eşdeğer tutmuştur. Dolayısıyla bireyin güvenliğini, toplumun güvenliğini ötelemiştir. Bizde geçmişe baktığımızda, bu konuda yeniyiz. Güvenlik dediğimiz zaman insanların temel hak ve özgürlüklerini değil, devletin güvenliğini nasıl sağlanacağı konusuna odaklanıyoruz.
Hâlbuki yaşadığımız bu yüzyılda ve demokrasilerin, hukuk devleti ilkelerinin öne çıktığı ülkelerde artık devletin güvenliğinin güvenilir devletin güvenliği ile özdeşleşmediğini, güvenliğin bireyin güvenliğinin sağlanmasıyla özdeşleştiğini biliyoruz.
Artık biz devletin ceberrüt yüzünü topluma dayatan bir polis istemiyoruz. Bizim istediğimiz polis, devletin merhamet ve şefkat yüzünü gösteren, toplumla kaynaşan, onunla iç içe olan, onun sorunlarına duyarlı, onun sorunlarını çözme konusunda rehberlik eden bir polis istiyoruz. Son 10 yılda gördük ki polisimiz bu anlamda ciddi bir zihniyet değişikliği geçirmiş, işkenceye sıfır tolerans politikasıyla, polis son on yılda çok ciddi bir değişim ve dönüşüm göstermiştir” dedi. Polis Meslek Yüksekokulunda ilk dersin verilmesinin ardından yeni eğitim-öğretim başladı.  
Editör: Doğu Gazetesi