Vali Selman Yenigün’ün başkanlığında son yapılan Erzincan Turizm Doğa Sporları ve Çevre Birliği Toplantısında Ergan dağının tanıtımı ve eksikliklerin giderilmesi için kararların alındığı toplantının ardından Vali Selman Yenigün, Ergan Dağı Kayak Merkezinin mevcut eksiklikleri ve devam etmekte olan çalışmaların son durumunu yerinde gözlemlemek amacıyla; Ergan Dağı Kayak Merkezinde incelemelerde bulundu. 

İncelemelerde, yüklenici firma yetkililerinden mevcut çalışmaların son durumu hakkında bilgiler alan Vali Selman Yenigün, eksikliklerin bir an önce tamamlanması talimatını verdi. 

23–24 Şubat 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslar arası dağ kayağı 1. Ayak yarışmasına gün sayan Ergan Dağı Kayak Merkezi; il merkezine 15 km, havalimanına ise 13 km mesafede olması ve Kayak Merkezine ulaşımın çift şeritli, aydınlatmalı ve sıcak asfalt kaplaması ile Türkiye’de tek örnektir. Devam eden çalışmalar tamamlandığında, Ergan Dağı'nın 12 km uzunluğundaki kayak pisti ile hem kış turizminde hem de 12 aya yaygın bir şekilde birçok spor faaliyeti ile ayrıca doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek ve bir cazibe merkezi haline gelecektir.
Editör: Doğu Gazetesi