Aşağıda adı, tahmini keşif bedeli, geçici teminatı, ihale gün ve saati, yazılı taşınmazlar 2886 sayılı kanunun 45.maddesi uyarınca açık teklif usulü artırma ile satışa çıkarılmıştır. Artırma Karayolları 16.Bölge Müdürlüğü İhale Salonunda ihale komisyonunca yapılacaktır. Bu taşınmaza ait artırma dosyası ve şartname Karayolları 16.Bölge Müdürlüğü İhaleler Başmühendisliğinde görülebilir.

             Bu taşınmaza teklif vermek isteyenler taşınmazın hali hazır durumunu (elektrik, su, havagazı, doğalgaz ve lojman olarak tahsis, işgal, hasar, hisse, alan (m²) imar, iskan, sit, vefa hakkı, bilumum şerhler v.b. durumlarını) görmüş, beğenmiş ve kabul etmiş sayılır. Bu konuda Karayolları Genel Müdürlüğü aleyhine herhangi bir itiraz ve talep hakkı bulunmayacaktır.

İşin Adı

Tahmini Bedeli

Geçici Teminatı

İhale Gün ve Saati

Erzincan İli, İliç İlçesi, Boyalık Köyü Sınırları İçerisinde Yer Alan ve Mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne Ait Olan 253 Ada 23 Parsel ile 222 Ada 49 Parsel (2.414,84 m ²) Numaralı Taşınmazların Satışı

17.724,93TL

531,75TL

17.03.2021 ÇarşambaGünü saat 11:00

  1. Açık Teklif Usulü ile yapılacak ihaleye katılacak gerçek ve tüzel kişilerin, teklif verecekleri ihale için;
  1. Gerçek kişiler için Yerleşim Belgesi (Nüfus Müdürlüğü veya Muhtarlık veya e-devlet),
  2. Gerçek kişiler için, Nüfus cüzdanı sureti (Nüfus Müdürlüğü veya Muhtarlık veya e-devlet),
  3. Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza beyannamesi,
  4. Tüzel kişiler için, tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge ile ticaret sicil gazetesi,
  5. Tüzel kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri,
  6.  İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri,
  7. Geçici teminata ait alındı belgesi veya Banka teminat mektubu; (Geçici teminat mektubunun şekli ve içeriğinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 27. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekir.) Geçici teminat olarak sunulan teminat mektuplarında geçerlilik tarihi belirtilmelidir. Bu tarih, 31.12.2021 tarihinden önce olmamak üzere istekli tarafından belirlenir. Geçici teminatı nakit olarak yatırmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü Muhasebe Şube Müdürlüğüne veya Karayolları 16. Bölge Müdürlüğünün Ziraat Bankası Kümbet Şubesinde bulunan TR390001002112559152555001 numaralı hesabına yatırabilirler.
  8. Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi, (Posta yoluyla gönderecek olanlar şartnamenin her sayfasını ayrı ayrı imzalamak zorundadır.)
  9. Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a, b, c, d, e, f, g, Md.)'deki esaslara göre temin edecekleri belge ile şartnameye uygun ortak girişim beyannamesini vereceklerdir, (İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.)
  10. İhale Dosyası alındı belgesi.
  11. Teklif mektubu, (Bu şart sadece postayla teklif gönderecekler için geçerlidir.)

  1. İhaleye katılabilme şartı olarak istenilen bütün belgeler bir zarfa konulur, zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı veya ticaret unvanı, tebligata esas açık adresi, teklifin hangi işe ait olduğu ve ihaleyi yapan idarenin açık adresi yazılır, zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır ve kaşelenerek ihale tarih ve saatine kadar, Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü İhaleler Başmühendisliği Kümbet Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu bulvarı No.39 Sivas adresine İhale Komisyon Başkanlığına teslim edilir. Bu saatten sonra verilecek teklif zarfları veya her hangi bir nedenle oluşacak gecikmeler dikkate alınmaz.

  1. İhaleye teklif verecek alıcılarca belgelerin tamamının aslını veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış örneklerinin verilmesi zorunludur. İstenen belgelerin aslı yerine ihale tarihinden önce İdare tarafından "aslı idarece görülmüştür" veya bu anlama gelecek şekilde şerh düşülen suretlerini tekliflerine ekleyebilirler.

  1. İhale dokümanını satın almak zorunludur. İhale dokümanı satın almayan istekliler ihaleye katılamayacaklardır. İhale dokümanı idarenin adresinde görülebilir ve 300,00 TL (Türk Lirası) karşılığı İhaleler Başmühendisliği adresinden satın alınabilir. İhale dokümanını satın alma işlemi aşağıdaki şekilde yapılacaktır;

İhale dokümanını satın almak isteyen gerçek ve tüzel kişiler ihale doküman bedelini Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü Muhasebe Şube Müdürlüğüne veya Karayolları 16. Bölge Müdürlüğünün Ziraat Bankası Kümbet Şubesinde bulunan TR390001002112559152555001 numaralı hesabına yatırdıktan sonra ihale doküman bedelinin yatırıldığına ilişkin dekontla birlikte Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü İhaleler Başmühendisliğine İhale Dokümanını satın almak için müracaat edeceklerdir. İhale dokümanı; CD olarak ıslak imza karşılığında elden teslim edilecektir. İhale doküman bedelini yatırıp ihale doküman CD sini ıslak imzalı olarak elden teslim almayan gerçek ve tüzel kişiler ihale dokümanını satın almamış sayılacak ve ihaleye katılamayacaklardır.

  1. Satış bedeli üzerinden ilgili mevzuatı gereğince ödenecek her türlü vergi (%18 KDV), resim, harç, ulaşım giderleri alıcıya aittir.

  1.  İhale komisyonu, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

  1.  Postadaki gecikmeler kabul edilmez.

İlan olunur

Editör: Doğu Gazetesi