Konak Belediyesi okullarda sürdürdüğü Geri Dönüşüm seminerleriyle, çocukları çevre bilinciyle tanıştırıyor.

Atık pil, ambalaj atığı, atık bitkisel yağ, cam geri dönüşüm ve mavi kapak kampanyalarıyla geri dönüşümde öncü olan Konak Belediyesi, okullarda düzenlediği eğitim seminerleriyle de çocuklara çevreyi korumanın yollarını anlatıyor. Öğretmen Hülya Gürcü’nün sunumuyla renklenen seminerlerde minik öğrenciler, çevreyle ilgili çizgi filmler seyrederek öğrenmeyi eğlenceli hale getiriyor.

Konak Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’nün düzenlediği geri dönüşüm semineri Halitbey İlköğretim Okulu’nda da büyük ilgi gördü. Konferans salonundaki yerlerini alan minikler, atık yağların çevreyi nasıl kirlettiğini, ambalaj atıklarının çöp olmadığını, camların yüzde yüz geri dönüşebildiğini dinlerken şaşkınlıklarını gizleyemedi. İzledikleri çizgi filmlerle de bilgileri pekişen öğrenciler, seminer sonunda ‘çevreci çocuklar’ olma sözü verdi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, daha güzel, daha yaşanır ve temiz bir dünya için iş ortaklarının çocuklar olduğunu ifade ederek, “Günümüz insanı çevreye gereken değeri vermiyor ancak biz çocuklarımızla işbirliği yaparak geleceği güven altına alıyoruz” dedi.

Kaynak: iha