Kadın ve erkek ilişkilerinde ana problemin iletişim eksikliğinden kaynaklanmakta olduğu uzmanlar tarafından sıkça belirtilmekte. Genel sorunun erkeklerin kadınları anlamamasının yanı sıra olaya yalın bir bakış açısıyla bakmalarının sorunu tetiklediği düşünülüyor.

Konu üzerine kadın gözüyle bir açıklık getirmek gerekirse aşağıda belirtilen nedenlerin iletişim sorununun ana nedenlerini belirlediği tartışmasız bir gerçek. Peki cidden erkekler kadınların ne anlatmak istediğini ne kadar anlıyor? gelin bir göz atalım.

Kadın ne kadar değerli olduğunu bilmek için sorular sorarken erkek genelde bu soruları yanıtsız bırakarak ataerkil bir toplum anlayışına uyduğunu zanneder ve bu soruları gereksiz bulur.  Şanına güzel bir cümle kurmayı yakıştıramayan erkek bir kadının kalbini kazanabilmek için bu duyguları ona hissettirebilmekte çoğu zaman  sorun yaşamakta ve zorlanmaktadır.

Dünyanın her yerinde kadın erkek ilişkileri hemen hemen aynıdır. Genelde hep söylendiği gibi kaba tabirle ‘kadın dırdırı’ repliği daha çok çileye vesile olan tarafın kadınlarmış gibi gösterilmesini sağlıyor olsa da  aslında erkeklerin de kadınlara az çektirmediği bir gerçektir.

Genelde film ve kitaplarda erkekler ne söyler kadınlar ne anlar başlığı kullanılmakta. Peki farklı bir yönden bakarak “Kadınlar ne söyler erkekler ne anlar “ demek neden bu kadar zor geliyor dersiniz?

Kadınlarla ilişkilerinde bir türlü ayarı tutturamayan erkekler aslında bu içeriğimizde sizleri yermek için değil yardımcı olmak için çaba sarf ediyoruz. İşte kadınların birkaç söylediğinden ne anladığınız ve aslında ne anlamanız gerektiğini açıkladığımız bilgiler sizlerle.

Peki kadınlar ne söylüyor erkekler ne anlıyor?

Kadın erkeğe “beni seviyor musun?” derken birçok duyguyu yaşamak ve sevginin gücünü zirveye taşımak isterken erkek bunu anlık bir gelgit olarak görür. O an vereceği cevabın hayatının geri kalan günleri için taşıdığı önem ve gerekliliği maalesef göremez.

A101'e Tiny House, Elektrikli Moped, KÜTAHYA Porselen Tabak Seti geliyor! A101'e Tiny House, Elektrikli Moped, KÜTAHYA Porselen Tabak Seti geliyor!

Yemeği beğendin mi sorusunda aslında kadının partnerine verdiği değeri anlamasını onun için neler yaptığını anlamasını  ister  ve aynı değerin karşılığında teşekkürü bir bağ olarak görür. Ama erkek kadının takdir edilmekten başka bir  istediğinin olmadığını zanneder. Bu ağabeylerimizin gelecek günleri maalesef ki çok karanlık.

Daha duygusal olan kadınlar özel günleri oldukça önemser ve bu günleri hayatlarının dönüm noktası olarak görür. O günün erkek içinde önemli olduğunu bilmek ister. Aslında güçlü bir bağın devam ettiğini ve hala önemli olduklarını bilmek istemektedirler fakat erkekler için bu günler  kadının hediye istek günü olarak kabul edilir. Paraya kıyamayan ağabeylerimiz size yazıklar olsun.

Bir kadın gözüyle hazırlanan bu içeriğimiz aslında kadınlarla iletişimde zorluk çeken erkekler için esprili bir dil yardımıyla minik bir fikir niteliğinde hazırlandı. Kadınlarla iletişimde oldukça  zorluk çeken erkekler küçük nüansları bildikleri sürece  zorluk çekmeyecek ve kadınların şerrinden daha az hasarla ayrılacaklardır. Bizden söylemesi.

Editör: Merve Kiraz