Kargın Belediye Başkanı Adem Güneş görevine başladı Kargın Belediye Başkanı Adem Güneş görevine başladı

Sarıgül açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bursa Karacabey Ovası domates üretimi açısından son derece önemlidir. Karacabey’e Adana’dan ve Güneydoğu’dan domates ekimi için çalışmaya gelen emekçi kardeşlerimizle ilgili izin problemleri yaşandığı bilgisi bana ulaştı.

Bu sorun çözülmez, o izinler verilmezse Karacabey bölgesinde üretim %50 düşer ve domatesten geçimini kazanan Karacabey köyleri son derece mağdur olur.  Adana’dan ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden çoluğunun çocuğunun rızkını kazanmak için Bursa Karacabey’e gelen yurttaşlarımızın izin problemlerinin çözümü için buradan ilgililere çağrıda bulunuyorum.

Geçen hafta can Erzincan Tercan bölgesinde bir deprem oldu.Türkiye’mizin başka bölgelerinde de zaman zaman deprem kendini hatırlatıyor. Deprem ve diğer doğal afetleri korkulu rüya olmaktan çıkarmak için Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığının mutlaka kurulması lazım.  9. yargı paketinin geniş kapsamlı olarak düzenlenmesi yönünde bir af beklentisi var. Bu af beklentisine mutlaka cevap vermemiz lazım. Bu beklentiyi görmezden gelemeyiz. Buradan TBMM’ne ve tüm Türkiye’ye sesleniyorum, Affet Türkiye diyorum. Karşılıksız çekten dolayı hapis yatanlar var. Esnaf dışarıda olursa borcunu ödemek için çare arar. Çekte hapis cezasının kaldırılması lazım. Ehliyetlerine el konulan ve geçim kaynağı şoförlük olan vatandaşlarımıza bir kereye mahsus ehliyet affı getirmemiz lazım."

Editör: Adem Küçükkaya