Sarıgül açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Halkımız, 31 Mart’ta seçme ve seçilme hakkına,şehrine ve ülkesine sahip çıktı. Elitlerin, aydınların, uzmanların ve hatta siyasetçilerin demokrasiden umudunu kestiği bir dönem de demokrasiye olan inancını gösterdi. Ülkemiz, demokrasi yorgunu dünya için de bir umut oldu. İtibarı arttı. Seçmen, sandık yoluyla uyarısını yaptı, mesajlarını verdi. En güçlü şekilde,hatta feryat ederek“geçinemiyoruz.

SEÇMEN ŞUNLARI SÖYLEDİ

·        Siyasetçiler,ayak oyunlarını, laf yarışını bırakınçözüm üretin.

·        İş ve aş siyaseti,eşitlik ve adalet siyaseti,kardeşlik ve barış siyasetiyapın.

Oy sayımı tekrarlanınca meclis üyesi değişti Oy sayımı tekrarlanınca meclis üyesi değişti

·        Keyfilik, adaletsizlik ve haksızlık istemiyorum.

·        Ayrılıkları ve farklılıkları değil, ortak yönlerimizi artırın.

·        Yaraları kaşımayın merhem sürün.

·        Gözünüz liderinizde, sırtınız halka dönük,siyaset yapmayın.

·        Elitlerin değil halkın masasına oturun.

·        Kibirli olmayın, halka tepeden bakmayın, bize ders vermeye kalkışmayın.

·        Siyaseti husumet haline getirmeyin, münakaşa değil, müzakere siyaseti yapın.

·        İnsana, inançlara ve değerlere saygılı olun.

HALK, SAKİNLEŞME, NORMALLEŞME VE MAKULLEŞME İSTİYOR

Sandıktan çıkan ses; siyasileri, bütünleşmeye, normalleşmeye ve makulleşmeye çağırıyor. Sandıktan çıkan ses, milletin sesidir.Bu sese kulak vermek zorundayız. SayınErdoğan’ınveparti liderimiz Sayın Özgür Özel’in seçim sonrasında yaptıkları konuşmalar, bayramlaşmalar, diyalogtan yana tavırlar ülkemizi rahatlatmıştır.Bunun kıymetini bilelim.Bu havayı koruyalım.

SİYASETİN OLAĞAN HALE DÖNMESİ LAZIM.

Birbirimizi dinleyelim, birbirimizi anlayalım, birbirimize saygı gösterelim. Partilerimiz arasındaki, rekabeti, kimlik siyasetinden çıkaralım,demokratik rekabete çevirelim. Siyasetin olağan hale dönmesini sağlayalım. Gelin birlik olalım, kutuplaşmadan kurtulalım. Kürt’ü, Türk’ü, Alevi’si, Sünni’si, başı kapalı olanı, başı açık olanı, hoşgörüyle, sevgiyle birlikte yaşayalım. Kimse, kimsenin, yediğine içtiğine, giydiğine karışmasın, hiç kimse hiçbir nedenle ayrımcılık, baskı ve şiddet görmesin. Hiç kimse dışlanmasın. Gelin hep birlikte ülkemizi yüceltelim. Türkiye’miz, varlıklı ve huzurlu olsun."

Editör: Adem Küçükkaya